REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un instructor de fitness din Constanţa face experimente pe copii: îi injectează cu steroizi

Un instructor de fitness din Constanţa face experimente pe copii: îi injectează cu steroizi

Replica API 6 ianuarie 2012 | 00:00 311

Reclamaţie gravă:

Reclamaţie gravă:

Numărul sălilor de fitness, precum şi cel al cluburilor de dans sportiv, a crescut exponenţial în ultimii ani, iar la Constanţa dezvoltarea acestora a fost pusă pe seama dispariţiei complexurilor sportive polivalente de stat. Cu toate acestea, puţine sunt locaţiile care pot oferi condiţii propice antrenării şi dezvoltării sportivilor, ba mai mult, există şi cazuri semnalate care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea acestora. Unul dintre ele ar fi Gym Force, o sală de fitness din oraş, care funcţionează sub umbrela cooperativei SCM Metal Com, fiind controlată de afaceristul Ioan Solomon. Potrivit unei reclamaţii înaintate Direcţiei de Control în Sănătate Publică Constanţa unul din antrenorii sălii respective, pe numele său Ionuţ Marinelu, ar recurge la practici medicale în detrimentul clienţilor. Astfel, se precizează în reclamaţii, "fost cadru militar şi antrenor de fitness", Ionuţ Marinelu face injecţii anabolizante copiilor din sala de fitness fără a le preciza riscurile la care se expun.

Medicamentele folosite de către antrenor sunt produse pe bază de steroizi, substanţe care pot avea efecte adverse deosebit de grave. Efectele negative precizate pe prospectul acelor medicamente sunt: acnee, ten uleios, creşterea părului facial şi corporal, calviţie la cei ce sunt predispuşi genetic, ciroză hepatică şi merg până la "crash" hormonal, adică o dereglare hormonală severă şi greu remediabilă. Potrivit aceleiaşi reclamaţii, anterenorul Marinelu nu este cadru medical şi nici paramedical, astfel că nu are nici o calificare profesională pentru efectuarea de injecţii. Sursa susţine că acesta ar efectua asemenea practici mai ales copiilor care aleg să meargă la acea sală de sport, sub promisiunea că astfel vor ajunge să arate bine. Momentan, reprezentanţii Direcţiei de Control în Sănătate Publică s-au deplasat la sediul sălii Gym Force (situată în municipiu, vizavi de Policlinica 2), însă n-au putut face mare lucru. La locaţia respectivă nu a fost găsit decât antrenorul vizat de reclamaţie, asupra căruia însă nu s-au găsit nici seringi, nici substanţe şi nici alte probe incriminatorii. Nu s-ar fi confirmat nici mizeria despre care se vorbea în reclamaţie şi nici substanţe interzise sau accesorii prin vestiare. Marinelu susţine că ar fi vorba de o reglare de conturi. Acesta afirmă că în urmă cu câteva luni a avut loc un scandal în care ar fi fost implicat el şi un client. După scandal, clientul a fost totuşi tolerat până la finalizarea contractului pe care îl avea cu sala de sport, însă când a fost vorba despre reînnoire, acesta a fost refuzat, motiv pentru care, susţine Marinelu, a apărut şi această sesizare. Totuşi, verificările vor continua, pentru a se stabili cu exactitate dacă reclamaţia are la bază fapte reale. Revenind la societatea sub egida căreia funcţionează sala de sport, Metal Com SCM, aceasta nu stă rău deloc în cifre. La finele lui 2010 aceasta înregistra un profit brut de 12.224 ron, cu un număr mediu de 7 angajaţi, pe profil de reparaţii şi întreţinerea bărcilor şi a navelor. Administratorul acesteia, Ioan Solomon, este o figură cunoscută pentru Constanţa. Lector universitar şi doctorand în drept constituţional, Solomon a candidat pe listele filialei locale a Partidului Ecologist Român, în 2008, pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Doi ani mai târziu, acelaşi Solomon apare ca apărător al regalităţii la una dintre conferinţele organizate de ţărăniştii constănţeni.

Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369