REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un INTERLOP din Constanța are PROBLEME, după ce a CONSTRUIT fără AUTORIZAȚIE

Un INTERLOP din Constanța are PROBLEME, după ce a CONSTRUIT fără AUTORIZAȚIE

Replica API 16 septembrie 2020 | 09:18 11165

Cunoscutul interlopDoru Aita, care deține un local în zona Casei de Cultură, are probleme cu primăria. Acesta ar fi construit spațiul fără autorizație, fapt pentru care a fost obligat să intre în legalitate. După 6 ani de la constatare, Doru Aita a demarat procedurile însă, surpriză. S-a lovit de un refuz, întrucât, pentru lucrările în cauză are nevoie de elaborarea unui PUZ.

În urma unui control al Poliției Locale, efectuat în 2014, organele au constatat că la spațiul comercial de pe I.G. Duca nr 71, colț cu I.L. Caragiale, au fost executate lucrări realizate fără autorizație, constând în extindere imobil pe laturile de sud și est pe o suprafață de aproximativ 72 mp, având destinația de spații comerciale, cu regim de înălțime parter. Intrarea în legalitate cu privire la construcția edificată pe terenul situat la adresa mai sus menționată a fost una dintre măsurile dispuse în urma sancționării contravenționale, în caz contrar se readucea imobilul la starea inițială prin desființarea lucrărilor de construire realizate ilegal. Doru Aita s-a resemnat, însă abia după 6 ani. Numai că, ghinion. Nu a primit undă verde, întrucât terenul nu se încadrează în funcțiunea aprobată și este necesară reglementarea indicatorilor urbanistici prin elaborarea și aprobarea unei documentații PUZ

Precizăm că, în conformitate cu Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, actualizată, prin Planul urbanistic zonal se stabilesc reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei. De asemenea, se stabilesc reglementări cu privire la accesul auto şi pietonale, retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, conformarea arhitectural-volumetrică, modul de ocupare a terenului, designul spaţiilor publice, după caz, reglementări cuprinse în ilustrarea urbanistică, parte integrantă din documentaţia de urbanism.

În 2012, Aita a fost bătut de un partener de afaceri

Doru Aita a fost sau încă este membru al clanului Săceanu, decedat între timp, acesta din urmă fiind capul unei bande de șmenari, contrabandiști, barbugii și bătăuși, cunoscuți în Piața Chiliei și nu numai.

În 2012, pe strada Ştefan cel Mare, a avut o reglare de conturi în care a fost implicat Doru Aita. Un partener de afaceri, zis "Frumuşelul" a vrut să dea o lecţie lui Aita, care îi datora o sumă de bani. Astfel, înarmat cu o bâtă, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în cap şi la picioare. Aita s-a adresat poliţiştilor, depunând plângere împotriva fostului partener de afaceri. Oamenii legii l-au prins, iar Tomescu a recunoscut fapta, motivându-se tocmai prin prisma datoriilor pe care Aita le avea la el.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era prieten cu mine acest interlop
1
0
intreb ,este o noutate ca are probleme individu ca are probleme,stiti voi si nu vreti sa spuneti unde trebuie ,bagabozilor
1
0
Interlop cu Kebab? Replica,sa ne sugi pula.
1
1
care interlob bai distrusilor da e adevarat un hot mic
3
1
Sa fie verificate toate casele tiganesti! CUT, POT, limite laterale, autorizatii! Sa vedeti acolo! Toate facute sub ochii mafiei din primarie.
7
0
Daca iti pui o umbrela la geam, vin astia a doua zi sa-ti dea amenda. Iar dupa 6 ani cica, trebuie sa readuca la faza initiala. Oare cei care ar trebui sa mearga pe teren, in control , au vazut ???,
7
0
Interlopii adevarati nu au probleme. Daaaa!? Asa !
2
4
Jurnalisti de calitate de la Replica ia verificati si voi mai bine frumuselu cu ia dat niste bani sa scape de un dosar la politie.
3
0
Pai dupa cum spui tu asta inseamna ca Decebal Fagadau este seful interlopilor din Constanta si se poate sa ai dreptate pentru ca reteaua creata de Radu in Constanta se pare ca nu a disparut odata cu condamnarile din dosarul R.Mazare.
10
1
Baa , la voi toti ratatii devin " interlopi " peste noapte !!
13
0
Doru aita imi bag bilele ib tine cum le am bagat in sora lui cristi petra diana petra si o sa le bag si lu piatra
10
1
Un machidon sageata la Tigani. Ce perversitate
18
1
Un hibrid intre o cioara si machidon. Lakele asta cu fata de parcagiu e interlop?
33
1
Diarosilor interlop care nu da banii si cand il sparge lumea ii baga la puscarie.
14
1
Daca era vorba de un cetatean oarecare si nu un interlop,venea militia inca din faza inceperii lucrarilor si se lasa cu amenzi grase. Asta este realitatea,domnilor!
17
1
fagadau a facut blat cu chitac - iesiti la vot ca daca nu urmeaza inca 4 ani de praduiala
12
5
.....SUNT ZECI DE CONSTRUCTII FARA ..AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE...DE CE???RASPUNS...DNA DE LA DISCIPLINA IN CONSTRUCTII..INCHIDE OCHII...DE CE???CUM CARE DOAMNA???MARSU DANIELA..smechera primariei...
17
1
Invidia pe un om destept doare. Si doare rau. De aceea esti un frustrat care comenteaza ca o moara. Dar iti place,altfel n ai fi citit
1
15
Tupeul si aroganta acestor specimene, a crescut cu acceptarea tacita a noastra. Pe principiul, ce nu ma atinge nu ma deranjeaza, am intors capul cand am vazut o ilegalitate. Astfel de lucrari se fac tocmai ca aceste specimene sunt tolerate de noi si albiti de autoritati. Primaria urma sa-l puna in legalitate, dar ghinion. Nu inteleg ce are Petre ca si subiect in autorizatia astuia?
17
0
Alt cap oaie
16
2
De unde l-ai scos pe asta interlop Mirelo? Sau esti suparata pe el ca nu ti-a dat donerii cu de toate?
21
1
Gainar e prea mult spus.
23
1
un prost facut gramada,un cacat ordinar si un sifon
27
2
Unde pwla mea e interlop asta? In ce oras e interlop?
25
0
Un prost asta
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218