REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un JUDECĂTOR i-a făcut EDUCAȚIE unui DEȚINUT PERICULOS, în sala de judecată!

Un JUDECĂTOR i-a făcut EDUCAȚIE unui DEȚINUT PERICULOS, în sala de judecată!

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:17 3280

Liviu Narcis Bangău este cunoscut cu antecedente penale. În 2011 a tâlhărit un taximetrist, iar acum se află în închisoare pentru infracțiuni rutiere. Chiar dacă are 52 de ani, comportamentul său este adolescentin – au spus judecătorii. Dar și periculos. Acesta și-a terorizat psihic concubina, amenințând-o în fel și chip. În fața instanței, Liviu a spus că un ordin de protecție nu-l va împiedica să-i facă rău femeii atunci când va ieși, el motivându-și comportamentul întrucât femeia i-a promis că va rămâne cu el. Judecătorii au discutat cu individul, explicându-i că, la vârsta lui, trebuie să înțeleagă că o promisiune nu este un pact pe viață și că oamenii se mai despart și își continuă viața separat.

Cea care a solicitat un ordin de protecție pe numele lui Liviu Narcis Bangău este chiar concubina acestuia. Femeia susține că bărbatul o sună din închisoare și o amenință că nu va mai vedea lumina zilei, că-i va scoate ochii. El a recunoscut tot, precizând că ea îl provoacă întrucât i-a spus că nu-l va părăsi, iar acum are un comportament ciudat. Tot Liviu a ținut să completeze că un ordin de protecție nu-l va opri să-i facă rău atunci când se va elibera din închisoare.

Ce este interesant se leagă de faptul că judecătorul de la Judecătoria Constanța a considerat necesar ca Bangău să fie atenționat că vârsta acestuia – 52 de ani – nu corespunde deloc comportamentului său. ”Acesta are posibilitatea să își refacă viața după ieșirea din închisoare, dar acest fapt depinde el. Faptul că femeia i-ar fi spus, atunci când acesta era încarcerat, că dorește continuarea relației, nu înseamnă un pact pe viață, întrucât condițiile grele pe care trebuie să accepte că acesta le-a generat – de a se afla în închisoare – sunt de natură să creeze, în timp, modificări din punct de vedere emoțional și al voinței de a continua relația, chiar dacă, inițial, această voință încă exista. Chiar și din căsătorie oamenii divorțează, chiar și atunci când petrec timp împreună; cu atât mai mult dintr-o situație nefericită precum a acestora. Acesta trebuie să conștientizeze că o abordare adolescentină ar putea justifica comportamentul său, însă un om care a ajuns de mult timp la vârsta maturității trebuie să înțeleagă și să își continue viața pe cale separată”, a spus judecătorul.

Totuși, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție, el având mai multe interdicții, inclusiv de a se apropia de ea.

Femeia susține, în continuare, că trăiește cu frică la gândul că se apropie ziua când el va ieși din închisoare.

Așa cum este precizat mai sus, Liviu Narcis Bangău a mai fost închis după ce a apelat la fapte cu violență și a tâlhărit un taximetrist. Apoi a tot comis infracțiuni rutiere, acum aflându-se încarcerat la Penitenciarul Valu lui Traian.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367