REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un licean luptă pentru viaţă: nu a dat încă bacul pentru că are cancer

Un licean luptă pentru viaţă: nu a dat încă bacul pentru că are cancer

Replica API 8 iunie 2011 | 00:00 401

Internat la Los Angeles

Internat la Los Angeles

La prima vedere, George Laurenţiu Dorneanu este un tânăr normal. Viaţa i-a fost însă umbrită de diagnosticul dat de medicii constănţeni: tumoră testiculară, recidivă abdominală operată, recidivă testiculară stângă, determinări secundare ganglionare supra şi subdiafragmatice. De atunci, îşi petrece mai tot timpul prin spitale. Nici examenul de bacalaureat nu-l mai poate susţine, pentru că tratamentele pe care le efectuează în momentul de faţă, la Los Angeles, l-au imobilizat într-un salon de spital şi nu are altă alternativă decât să aştepte să se facă bine.

"Este elevul nostru de foarte mulţi ani. Îl ştim de când era la grădiniţă", a declarat directorul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Ana Maria Ciobotaru. Pentru că boala nu i-a mai permis să se prezinte la cursuri din luna ianuarie, profesorii nu i-au încheiat încă situaţia şcolară, dându-i acestuia o şansă să susţină examenul în sesiunea de examinare din luna august. "Aş locui şi într-o baracă, doar ca el să fie sănătos", ne-a spus mama lui George cu lacrimi în ochi. Femeia ne-a mărturisit că pentru a putea plăti tratamentul copilului său, a fost nevoită să vândă mai multe bunuri ale familiei, totul doar pentru a-l face bine. Boala, spune ea, a debutat în anul 2005, cu nişte dureri la nivelul lombei drepte iradiate de-a lungul membrului inferior drept. Ulterior s-a stabilit diagnosticul de apendicită acută şi s-a intervenit chirurgical, ocazie cu care s-a constatat prezenţa testiculului tumoral drept, care s-a extirpat pe cale inghinală. Mai târziu, examenul histopatologic şi testele IHC au scos la iveală un carcinom embrionar de tip infantil cu prezenţă de structuri carcinomatoase şi leziuni asociate de seminom, epididim cu invazie tumorală. Din data de 4 octombrie 2005, George a fost preluat în tratament la Institutul Oncologic Bucureşti, secţia de Oncopediatrie. "Investigaţiile de laborator efectuate la prima internare au fost în limite normale cu excepţia markerilor tumorali cu valori mult crescute", scrie într-unul din biletele de ieşire din spital ale băiatului. Apoi, în perioada octombrie 2005-mai 2006 au fost administrate zece serii de polichimioterapie. Evoluţia sub tratament a fost favorabilă cu normalizarea markerilor tumorali după trei serii de chimioterapie, dispariţia adenopatiilor retroperitoneale după patru serii şi dispariţia determinărilor secundare pulmonare confirmată CT după şapte serii de tratament. Revine în ianuarie 2008 cu recidivă abdominală, iar două luni mai târziu se intervine chirurgical practicându-se ablaţia formaţiunii tumorale retroperitoneale. Se recomandă tratament citostatic sistemic şi evaluarea chimioterapiei cu doze mari şi suport celule stem. Din păcate, banii s-au terminat, iar George are în continuare nevoie de tratament în străinătate, astfel că familia face un apel către cei care îi pot ajuta, cu o sumă cât de mică. "Mai avem nevoie, până la sfârşitul lunii, de 20.000 de dolari pentru tratamentul băiatului nostru", ne-a spus, disperată, mama băiatului. Pentru cei care vor să ajute, conturile deschise sunt: RO69OTPV12000398725US01, RO12OTPV12000398725EU01,

RO55OTPV12000398725RO01 ori pot lua legătura cu conducerea Liceului Pedagogic.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102