REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un lider ALDE, scrisoare explozivă către colegi: 'Cum am ajuns să-i scriem lui Iohannis, cerându-i 'ajutor' împotriva propriilor colegi de partid'

Un lider ALDE, scrisoare explozivă către colegi: 'Cum am ajuns să-i scriem lui Iohannis, cerându-i 'ajutor' împotriva propriilor colegi de partid'

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:39 464

Nervi întinși la maxim în ALDE în urma ultimelor evenimente politice! Dorin Corcheș, liderul ALDE Oradea, transmite o scrisoare deschisă colegilor săi din partid, adresându-le câteva întrebări „la care nici eu nu am reușit să dau un răspuns”. El susține organizarea unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere.

„Având în vedere evoluția evenimentelor politice, petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine și să mă adresez dumneavoastră – membrilor și simpatizanților ALDE, alături de care am construit acest partid.

Am fost determinat să fac acest demers de discuțiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum și cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reușit să dau un răspuns.

-De ce au fost sancționați doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastros de la alegerile europarlamentare ?

-Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare ?

-Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui președinte Călin Popescu- Tăriceanu pentru alegerile prezidențiale ?

-Care este motivul alianței cu Victor Ponta ? Și în baza cărui mandat au avut loc aceste discuții aflate de membrii ALDE de pe facebook ?

-Cum de am ajuns să susținem un candidat independent la alegerile prezidențiale care nu dorește să se afișeze cu liderii ALDE ? Ce câștigă ALDE din susținerea acestui candidat independent ?

-Care este planul ALDE pentru viitor și totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020 ?

ȘI LA FEL DE GRAV:

-Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea președintelui Senatului în turul al II-lea să o susținem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe președintele ALDE Călin Popescu- Tăriceanu ?

-Cum de s-a ajuns ca președintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noștri ?

-Cum de s-a ajuns să renunțăm la grupul parlamentar de la Senat și să afirmăm cu nonșalanță că am fi dispuși să renunțăm și la grupul parlamentar de la Camera Deputaților ?

-Cum am ajuns să-i scriem scrisori președintelui Klaus Iohannis – cerându-i ,,ajutor’’ împotriva propriilor colegi de partid ?

Toate aceste întrebări trebuie să-și primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere.

Totodată doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului și a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE și în fiecare zi să constatăm că toți membrii care iau atitudine față de unele decizii pripite să fie amenintați cu excluderea în loc să existe dialog și consultare – așa cum îi stă bine unui partid liberal.

Soluția nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluție cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE”, este scrisoarea liderului ALDE.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vede ca in ALDE mai sunt si oameni sanatosi la mansarda... Dati-l jos pe Tariceanu, a confiscat partidul, si l-a apropriat... Va duceti in haul istoriei cu acest fariseu, interesat doar de propria persoana... Curand, ar putea fi prea tarziu...
3
1
vanati ca mancati intre voi ca si lupii flamanzi cand simtiti ...iarna aproape!Hibernati ca ursii pana la anul si la ...multi ani!
2
0
dar cand l-ati scos din joc- acolo unde se impunea- nu era acelasi presedinte? sa crapati cu toti, o meritati, imbuibarea voastra nu are limite, v-ati pus curvele, amantii amantele , analfabeti toti , pe functii banoase, v-ati cumparat, la batranete , studii, v-ati asigurat ca toata familia voastra este implicata in functii nejustificate conform pregartirii profesionale. Imi este rusine de rusinea voastra. Vreti pensii speciale, va mutati de la partid la parttid, functie de cine da mai mult? Noi unde suntem incadrati in activitatea voastra- votul l-ati primit de la noi ptr noi nu de la noi ptr
3
0
Ambitiile de marire ale unui om, recteTariceanu, anunta moartea ALDE. Cum accepta asta Norica Nicolai, de pilda? Ca despre Vosganian... , un mic taliban, ce se smiorcaia cand a fost vorba de ridicarea imunitatii, ca despre morti... numai de bine... Sugerez DNA sa revina cu o cerere de ridicare a imunitatii lui Tariceanu. De data asta pot avea succes...
9
0
Va amintiti cum s-a infiintat alde? La ordinul psd. In prima perioada alde ii avea ca membri doar pe talambaceanu si femeia de serviciu, apoi psd a "detasat" masiv pesedei la care s-au lipit si fripturistii din pnl care voiau si ei sa linga o jumara. Asexuatul de talambaceanu, senil si total confuz a vrut sa bata cu scula-n masa, dar a scos o scula mica, mica si stafidita cat un bob de fasole, dar si-a facut damblaua, a tras o mu1e psdeilor, si-a tras-o si lui si colegilor intr-un exces de dementa senila. MU1E lor, MU1E PSD-eilor!
8
2
Asa cum e Tariceanu in viata, asa e si in politica: un curvar clasic
8
0
Pentru ca Iohannis poate.Pentru ca Iohannis are sprijin popular masiv.Pentru ca Iohannis are peste 5 milioane de voturi curate pe cand ALDE nu a obtinut voturi nici de la nevestele lor.Pentru ca ALDE nu mai conteaza.Pentru ca vremea ALDE s-a sfarsit.Ti-ai drac ,sunteti doar niste presuri murdare la usile PSD-ului !
7
5
Cameleoni care isi schimba culoarea sau canguri care sar din partid in partid.
7
0
am eu raspuns la toate, psd e pe duca si v ati grabit sa pupati alte cururi , poate pica ceva
8
0
asa se moare politic, nu te mai voteaza nimeni si iti termini Odiseea politica jalnica si de gainari.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102