REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un lider PSD îl atacă pe Raed Arafat: 'Mă bucur că cineva a avut curajul să oprească delirul'

Un lider PSD îl atacă pe Raed Arafat: 'Mă bucur că cineva a avut curajul să oprească delirul'

Replica API 3 decembrie 2021 | 00:00 1068

Liderul organizației județene PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, la Antena 3, despre faptul că noul ministru PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca rolul primordial în luarea deciziilor în pandemie să nu fie al altor structuri și persoane din afara ministerului.

„Nu a spus nimeni de demiterea dlui Arafat. Ma bucur ca cineva a avut curajul sa opreasca delirul dlui Arafat, ca e responsabil de multe tragedii. Medicii trebuie sa ia cele mai bune decizii legate de pendemie, nu Internele si nu CNSU”, a declarat Marian Mina.

Alexandru Rafila crede că măsurile de sănătate publică ar trebui luate de Ministerul Sănătăţii, nu de alte instituţii, scrie stiripesurse.ro.

"Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de Interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. (...) Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă", a afirmat Rafila, recent, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că CNSU nu trebuie să dispară, dar rolul Ministerului Sănătăţii atunci când e vorba de o criză sanitară "trebuie să fie rolul primordial".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ministrul sanatatii raspunde de spitale si ce se intampla in interiorul spitalelor, nu de decizii de ordine publica ! sau acum ministrul sanatatii se crede politist sau militian? Normal ca pe arafat nu il agreaza nimeni, dar functia si locul din ministerul acela ii da dreptul sa ia acele decizii! rafila nu vrea sa ierte ca a fost indepartat din decizii anul trecut! fiu de comunist!
0
0
Cum credeti ca se va termina pandemia? Ce credeti ca se va intampla cu nevaccinatii?
0
1
Cel mai tare anestezist de pe planeta. Hai sictir
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920