REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un MARINAR a fost la un PAS de ÎNEC după ce a ALUNECAT de pe CHEU

Un MARINAR a fost la un PAS de ÎNEC după ce a ALUNECAT de pe CHEU

Replica API 21 octombrie 2020 | 00:00 1657

Un eveniment ciudat, am putea spune, a avut loc, recent, în Portul Constanţa. Angajatul unei firme ce îşi desfăşoară activitatea în port a alunecat şi a căzut de pe cheu în apa mării. Evenimentul s-a soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a angajatului.

Iordan P., marinar şi angajat la SC Nav Consult SRL, în timp ce se deplasa pe cheu, s-a impiedicat, a alunecat şi a căzut în apă. Ca urmare a evenimentului, au fost solicitate cadrele medicale care au transportat victima la Spitalul Judeţean Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale. În prezent, accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC Nav Consult SRL. După finalizarea cercetării, dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa care va analiza dosarul.

Accidente similare şi în trecut

Amintim că acest incident nu este singurul de care societatea, care activează în Portul Constanţa, a avut parte. În 2011, o explozie puternică s-a produs în dana 90, în timp ce doi muncitori efectuau reparaţii de întreţinere la barja nr. 744, care aparţinea societăţii Navrom Galaţi SA. Doi angajaţi ai societăţii Nav Consult SRL, făceau reparaţii la unul din tancurile barjei. Când unul dintre ei a pornit aparatul de sudat, s-a produs o explozie din cauza unei acumulări de gaze.

În 2016, la bordul unei nave din Portul Constanța a fost găsit decedat un marinar. Acesta era angajat al SC Navconsult SRL și a fost găsit decedat la bordul barjei Eurotaf 83I, aflată la terminalul de barje din Portul Constanța Sud Agigea, de către persoana care asigura paza cheiului.

Tot în 2016, un bărbat, mecanic de meserie şi angajat aceleiaşi firme, a mers la muncă sub influenţa băuturilor alcoolice şi astfel a suferit un accident soldat cu pierderea temporară a capacitaţii de muncă. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai iordane , doar ti-am zis sa bei mai putin cand esti la munca...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614