REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un marinar din Eforie, dat dispărut în Italia!

Un marinar din Eforie, dat dispărut în Italia!

Replica API 8 aprilie 2015 | 12:40 370

Apel disperat

Apel disperat

Un marinar din Constanţa, angajat pe o navă comercială aflată în sudul Italiei - plecată din Chioggia, în drum spre Algeria -, e de negăsit de mai bine de o săptămână. Nava se afla în larg, relativ departe de ţărmul Siciliei. Vlad Nicolescu lucra ca ofiţer mecanic pe nava Josephine Prima, sub pavilion maltez. În urma SOS-ului lansat de navă, pe când se afla în partea de nord a insulei Pantelleria, autorităţile franceze şi italiene au organizat căutări pe traseul pe care vasul l-a avut de la Gela la Pantelleria. Acţiunile de căutare se fac atât pe mare, cât şi din aer. Rudele ar fi aflat de la comandantul navei că Vlad ar fi fost depresiv, s-ar fi luat la bătaie cu câţiva colegi şi că, la nervi, şi-ar fi devastat cabina, apoi s-ar fi aruncat în mare. Familia, prietenii şi cunoscuţii s-au mobilizat pe Facebook în încercarea de a mediatiza dispariţia lui Vlad şi a afla ce s-a întâmplat. Vor adevărul, oricât de crunt ar fi. Marinarul a crescut în Bucureşti, însă în urmă cu ceva ani s-au mutat în Constanţa. În vârstă de 29 de ani, Vlad avea apartamentul lui în Eforie Nord şi avea planuri mari de viitor. Tatăl, Cristian Nicolescu, a fost navigator/mecanic, iar Vlad l-a urmat în meserie. Şi mama a lucrat în domeniu. După ce tatăl a murit, Vlad, sprijinul de nădejde al mamei, îi spunea Emei Nicolescu: „Lasă, mamă, că ne descurcăm noi...”. Acum ea a rămas singură, dar mai speră în minuni. Se roagă şi imploră autorităţile să dea o mână de ajutor.

Vlad a studiat la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, iar apropiații spun că iubea marea. Ministerul Afacerilor Esterne susține că Ambasada României la Roma, Consulatul General al României la Trieste, Consulatul României la Catania și Ambasada României la Alger continuă monitorizarea cazului, păstrează permanent legătura atât cu reprezentanții companiei angajatoare, cât și cu autoritățile competente și sunt pregătite să acorde asistență consulară de specialitate.

vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/un-marinar-din-constanta-e-de-negasit-de-mai-bine-de-o-saptamana-familia-spera-intr-o-minune-217178/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614