Un medic a descris principalele simptome ale imunității slabe
Un medic a descris principalele simptome ale imunității slabe
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn nutriționist a descris principalele simptome ale imunității slabe. Dr. Susie Perry, medic nutriționist, a enumerat simptomele pe care trebuie să le urmăriți, deoarece pot indica un sistem imunitar foarte slăbit. În astfel de condiții, organismului uman este mult mai dificil să lupte împotriva infecțiilor virale și bacteriene.
Simptomul imunitar se suprapun cu deficitul de fier și vitamina D
Potrivit medicului specialist, imunitatea redusă se manifestă mai ales prin oboseală severă. Orice luptă împotriva unei infecții lente duce la epuizarea rezervelor de energie, în urma căreia o persoană obosește rapid și experimentează slăbiciune cronică fără un motiv aparent.
Celulele imune sunt produse în tractul gastrointestinal
Problemele digestive indică, de asemenea, un sistem imunitar supraîncărcat. Susie Perry a amintit că 70% din celulele imune sunt produse în tractul gastrointestinal.
Dacă sistemul dumneavoastră imunitar este compromis, pot apărea diaree sau crampe. Acest lucru este dovedit și de prezența a peste patru cazuri de răceli pe an, relatează Bristol Live.
Aceste simptome se suprapun cu deficitul de fier și vitamina D.
Există mai multe moduri de a întări sistemul imunitar. Vă recomandăm să vă consultați cu medicul specialist pentru a găsi cea mai bună opțiune posibilă pentru dvs.
Lipsa de fier din organism
Fierul este un mineral esențial pentru organismul uman. El îndeplinește numeroase roluri importante și susține funcții vitale. Fierul este o componentă importantă a hemoglobinei, proteina din globulele roșii care transportă oxigenul din plămâni către țesuturi.
Aportul optim de fier variază la femei și bărbați. Potrivit medicilor de la centrul medical academic Cleveland Clinic, din SUA, bărbații au nevoie de 8 mg de fier pe zi, iar femeile, de 18 mg. La femeile cu vârsta peste 50 de ani, cantitatea necesară scade până la 8 mg, în vreme ce femeile însărcinate au un necesar mult mai mult fier – de 27 mg pe zi.
Dozarea fierului din sânge ar trebui să facă parte din analizele anuale, mai ales în cazul femeilor, care se confruntă mai des cu lipsa de fier. Sângerarea menstruală, sarcina și nașterea le predispune la deficit de fier. Lipsa de fier este mai frecventă și la vegetarieni, respectiv vegani, fiindcă cele mai bogate surse de fier sunt produsele de origine animale, scrie doctorulzilei.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News