REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un medic din MANGALIA, ACUZAT că a refuzat să CONSULTE un COPIL cu DIZABILITĂȚI

Un medic din MANGALIA, ACUZAT că a refuzat să CONSULTE un COPIL cu DIZABILITĂȚI

Replica API 31 august 2021 | 00:35 11249

O femeie din Mangalia acuză un medic de la Spitalul din oraș, fiind vorba de Iulian Marius Popa (ortoped), că ar fi refuzat să îi consulte și trateze copilul în vârstă de 11 ani, încadrat în gradul de handicap grav. Femeia susține că medicul nu a vrut nici măcar să se apropie de copil, trimițând-o acasă. Potrivit spuselor femeii, revenită cu salvarea la spital, același medic a refuzat încă o dată consultația, punându-și asistenta să-i dea o hârtie pentru un consult la un medic ortoped pediatru. ”A refuzat să îl consulte pentru că are dizabilități” a declarat femeia. ”Copilul nu avea nimic la deget, era doar o zgârietură”, a spus medicul, pentru Replica de Constanța.

Copilul este grav bolnav

Potrivit mamei, copilul este grav bolnav, nu vorbește, nu se poate deplasa singur și este destul de agresiv. În dimineața de 29 august, s-a deplasat la spitalul din Mangalia pentru că a crezut că băiatul are fracturat degetul de la picior: ”Am fost cu fiul meu în vârstă de 11 ani, încadrat cu gradul de handicap grav, la Spitalul de Urgență Mangalia, cu suspiciunea fracturii unui deget la picioruș. Am ajuns cu mașina personală, am făcut triajul și am solicitat medicul de gardă spunându-le despre copil că este non-verbal și nu se poate deplasa singur și este și agresiv. Când a ajuns medicul nu s-a apropiat de copil, nu a întrebat ce s-a întâmplat, spunându-mi de la o distanță de circa 3 metri că nu are nimic, să merg acasă. Am insistat să-mi consulte copilul și mi-a răspuns scurt că nu are ce să consulte, plecând în birou. L-am întrebat de ce refuză actul medical și a refuzat să-mi mai răspundă. Am plecat acasă și am sunat la 112 solicitând ajutor. A venit ambulanța și ne-a dus tot la același medic care și a doua oară a refuzat să-l vadă trimițând asistenta cu o hârtie cu care eu să merg la un consult ortopedic a doua zi.” a declarat femeia, pentru Replica de Constanța.

Copilul nu avea nimic fracturat

Contactat de ziarul Replica de Constanța pentru un punct de vedere, medicul implicat a declarat: ”Nu am consultat pacientul pentru că nu i s-a putut face radiografie din cauză că era greu de stăpânit, însă din experiența mea, mi-am dat seama că nu este vorba de o fractură, fiind doar o zgârietură. Mai mult decât atât, l-am trimis la un medic ortoped pediatru pentru că eu nu am voie să tratez copii, putând fi acuzat de malpraxis. Nu este adevărat că nu am vrut să îl consult pentru că are dizabilități.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doresc sa imi spun si eu opinia personala, despre acest medic, la care am avut oportunitatea sa iau legatura cu dansul si sa ma ajute cu problema mea pe care am avut-o, mai exact, scolioza. Nu stiu altii cum pot aducea asemena injurii la adresa acestui medic, insa eu ii multumesc pentru ca datorita dumnealui, sunt astazi sanatoasa si pot avea un viitor. Pe cand alti medici mi-au inchis usa in nas, ramanand fara speranta, el a fost cel care mi-a intins mana spre o noua sansa. In plus, din articolul citit, imi dau seama ca are dreptate. Nu avea cum sa il consulte , atat timp cat copilul nu a fost eligibil pentru radiografie . Dar asa sunt romanii...multi vad, putini pricep.
3
0
Oameni buni. Acest medic Popa Iulian Marius, este din Timișoara. Profesează la Mangalia deoarece in zona de vest a fost dat afara cam de peste tot unde a lucrat. Căutați pe Facebook Clinica Syence sau soția Fiana Popa și va veți convinge. Are o casa la noi in comuna, in Cuvesdia Jud. Arad și crează doar probleme. Nu se poate convietui in preajma dumnealui . Grija Mare!
1
7
Din pacate acesta este nivelul , habar nu au de medicina in CT si sunt si aroganti , salariile sau marit ,standardul a ramas la fel sub speta.
7
7
Deci mi se confirma profesionalismul acestui asa zis medic.Am fost la urgente cu o problema la picior si dansul nici macar nu s a uitat la maine,macar sa ma intrebe ce simptome am.Mi a recomandat sa fac un RMN la coloana ,precum ca as avea hernie de disc. Si in timp ce eram la el in cabinet ,dansul nu facea altceva decat sa stea pe whatsapp . M am simtit ca ultimul om.Sper sa i faca cat mai multa lume plangere.T en gura de macelar!
12
8
toate. drogatele aglomereaza spitalele ptr o zgirietura la handicapat!
12
21
Din pacate, nu este singurul.....Ar trebui controlati la program in primul rand....
14
14
Dat afara din Colegiul Medicilor. Se mai sta la discutii? Un nemernic...
19
12
de ce au medicii salariile astea uriase?cand se revine la vechea salarizare?doar medicii au facut scoala?
14
13
Sant si sustinatori dintre cei ce comenteaza mai jos . fereasca Dumnezeu sa aibe si ei asa ceva si sa mearga la medicul respectiv sa le amputeze capatana !
19
11
Vi se pare normal comportamentul medicului?Sa ne fereasca dumnezeu de asemenea probleme pe care le are micutul!
17
11
Ia mai tineti-va retardatii acasa!
17
29
Si? A facut fix ce trebuia sa faca. Unde este stirea?
17
14
are trenul mai multe clase decat mama
8
12
Mariti-le salariile!
21
10
Sa-i moara copiii de cancer !!!
5
26
De jeggg umannn
18
18

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102