REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un medic rezident ginecolog de la Spitalul Judeţean, cercetat penal: 200 de lei pentru un chiuretaj

Un medic rezident ginecolog de la Spitalul Judeţean, cercetat penal: 200 de lei pentru un chiuretaj

Replica API 4 noiembrie 2014 | 15:26 191

Trimis în judecată pentru "şpagă"

Trimis în judecată pentru "şpagă"

Se îngroaşă “treaba” la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. La scurt timp după ce trimiterea în judecată a managerului unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţână, dar şi a altor directori, a fost făcută publică, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au anunţat trimiterea în judecată a unuimedic rezident ginecolog. Este vorba despre Osman Kaidu, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, care i-a pretins unei paciente suma de 200 de lei pentru a-i efectua o intervenţie chirurgicală de chiuretaj medical de necesitate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, la data de 3 noiembrie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale şi instituirea controlului judiciar faţă de inculpatul Osman Kaidu, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, medic rezident ginecolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei 2 noiembrie 2014, la spital, inculpatul i-a pretins unei paciente suma de 200 de lei pentru a-i efectua o intervenţie chirurgicală de chiuretaj medical de necesitate, iar la încercarea pacientei de a-i remite doar 50 de lei i-a comunicat acesteia că suma este insuficientă şi a trimis-o acasă să se pregătească pentru operaţie şi să aducă banii pretinşi. Întrucât pacienta a formulat denunţ penal, în dimineaţa de 3 noiembrie 2014, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror, l-au depistat în flagrant pe inculpat după ce a primit suma de 200 de lei de la denunţătoare. În cursul zilei cde 4 noiembrie s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, urmând ca procedura de cameră preliminară să fie realizată la Tribunalul Constanţa. “Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, instituirea controlului judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, au precizat procurorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367