REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un medic stabilit în SUA critică măsurile luate de Alexandru Rafila

Un medic stabilit în SUA critică măsurile luate de Alexandru Rafila

Replica API 25 ianuarie 2022 | 12:09 1872

Un cercetător român stabilit în SUA critică măsurile luate de Ministerul Sănătății din România. O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în niște buzunare încăpătoare, susține specialistul.

Afirmațiile aparțin profesorului de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei.

„Masca nu trebuie să fie perfectă pentru ca să rupă lanțul de iubire între SARS-CoV-2 și gazda lui geto-dacică. Vreau să reiterez că nu sunt un taliban al măștii. Cred, și am repetat chestia asta ad nauseam, că este excesiv să ceri oamenilor să poarte masca în toate spațiile deschise. În aer liber, transmisibilitatea SARS-CoV-2 este de 17-19 ori mai redusă decât în încăperi (încă nu știm datele legate de Omicron).... O masca purtată corect este o acțiune net, dar net mai eficientă decât 286,500 de testări inutile”, a explicat cercetătorul român pe Facebook.

Cristian Apetrei critică măsurile luate de Ministerul Sănătății. El crede că în locul măsurilor draconice pe care nu le respectă nimeni, ar trebui să fie implementate reguli eficiente care să fie impuse la locul de muncă, în cluburi, la școală, la mall și la biserică.

„Ministerul Sănătății, în loc să facă focuri de artificii cu teste inutile gratuite suportate cu o generozitate debilă de la buget, mai bine ar lua măsuri să furnizeze măști gratuite, în special pentru mediile la risc. Ar fi mult mai simplu și mai ieftin pentru bugetul statului să furnizeze măști gratuite copiilor în școli-locul cel mai vulnerabil în acest moment. Sau la biserică. Sau la spital. Altfel, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în niște buzunare încăpătoare”, a precizat Cristian Apetrei.

Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici la mai multe spitale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De asemenea, testări se fac în școli și în cabinetele medicilor de familie, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristia Apetrei ramai unde esti!Testarile se fac pentru preventie,daca doreai sa spui ceva puteai sa spui de vaccinuri care sparg...bugetul dar fac fundul mare la Bigfarma!!Ohooo si cati sunt in jocul asta !!!
0
0
restul e gargara.Anti vaxxerii psdisti sug pooola
0
7
medicii nu stie minikk , doar ziaristii e priceputi la boli
1
1
Tot una este.
9
5
Scoateti urgent certificatul verde care nu are nicio valoare... doar sa discrimineze si sa distruga economia si asa facuta praf. V-a spus-o clar si O.M.S. dar se pare ca voi tineti cont de recomandari doar cand va convine. Atunci si noi vom vota in consecinta... cum nu va va conveni! Si veti ajunge cu totii in puscarii... la izolare... ca sa nu va inbolnaviti de la nevaccinati.
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369