REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un membru al familiei care a TERORIZAT Cumpăna, acuzat de încă 5 furturi!

Un membru al familiei care a TERORIZAT Cumpăna, acuzat de încă 5 furturi!

Replica API 15 ianuarie 2016 | 00:00 188

„Colecţie” de fapte penale!

„Colecţie” de fapte penale!

Mai mulţi membri ai familiei Achif au terorizat locuitorii localităţii Cumpăna. Aceştia au fost cercetaţi pentru furturi şi tâlhării, dar şi pentru mărturii mincinoase întrucât aveau obiceiul de a inventa tot felul de minciuni gogonate pentru a se acoperi unul pe celălalt. Între timp, Mustan Achif a ajuns în detenţie dar, de dată recentă, oamenii legii au descoperit că el se face vinovat de încă 5 furturi din locuinţe.

Mustan Achif a ajuns în atenţia oamenilor legii încă de când era minor. „Cu asta se ocupa, asta era meseria lui de bază. Fura, intra în case, tâlhărea. O continuă teroare...”, au spus locuitorii din Cumpăna. Poliţiştii au declanşat anchete de fiecare dată, însă, cum legea e mai blândă cu minorii, el a fost cercetat mai mult în stare de libertate, motiv pentru care îşi putea continua activitatea infracţională în tihnă. Ulterior, pe 12 octombrie 2014, Mustan a pătruns în curtea unor pensionari din Cumpăna pentru a sustrage bunuri însă, cum a fost surprins de către proprietară, acesta a lovit-o şi a fugit.

A fost prins la scurt timp şi arestat. Apoi a fost trimis în judecată şi, pe 13.02.2015, Judecătoria Constanţa i-a aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată. A urmat apelul, care a fost respins pe 6.05.2015, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanţa. Numai că oamenii legii au continuat anchetele în ceea ce-l priveşte.

Astfel, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna cu sprijinul Secţiei 1 Poliţie Rurală Constanţa au stabilit că Mustan Achif, în perioada anilor 2012-2014, prin efracţie sau escaladare, ar fi săvârşit 5 furturi din locuinţe (două sub forma tentativei) situate pe raza comunei Cumpăna. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 25%.

Vor fi formulate propuneri corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă. Din câte se pare, suspectul intra în casele vizate chiar şi atunci când proprietarii erau acasă. Lua ce apuca şi fugea însă, de multe ori, era surprins. Ulterior, urmărea când oamenii plecau de la domicilii şi acţiona, iar asta pentru a nu rămâne cu mâna goală.

Familia Achif, spaima locuitorilor din Cumpăna

Cum aşchia nu sare departe de trunchi, menţionăm că nici părinţii sau fraţii lui Mustan nu sunt uşă de biserică, ajungând şi ei în arest de câteva ori. Spre exemplu, Isa Achif a ajuns în atenţia anchetatorilor întrucât a minţit pentru a-şi scoate fiul basma curată dintr-o tâlhărie, aici fiind vorba chiar de Mustan. Însă, individa nu este la prima abatere de acest gen, fiind trimisă în judecată pentru un caz similar, la finele lunii septembrie 2014.

Este vorba de un scandal din 2008, care s-a petrecut în Cumpăna, în zona Dealul Spirii. Mai exact, un individ, Mustam Salim, se afla în faţa domiciliului, la volanul unei maşini chiar dacă nu avea permis de conducere şi, când a efectuat manevra de mers înapoi, ar fi lovit o femeie din familia Achif. Numai că s-a lăsat cu mărturii mincinoase, cei implicaţi alegându-se cu dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218