Un mic dejun consistent ajută la arderea unui număr mai mare de calorii [studiu]
Un mic dejun consistent ajută la arderea unui număr mai mare de calorii [studiu]
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPotrivit cercetătorilor, multe persoane care speră să slăbească evită să ia micul dejun. Însă cercetările arată că persoanele care mănâncă mai puțin sau deloc la micul dejun tind să ia mai multe gustări și mănâncă mai mult la celelalte mese din cursul zilei, sabotându-și, astfel, obiectivele de pierdere în greutate.
Metabolismul nostru este influențat foarte mult de ritmul circadian sau de ciclul somn-veghe. Oamenii sunt mai sensibili la insulină dimineața, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să producă mai puțină insulină pentru a controla nivelul glicemiei după masă. Metabolismul are cea mai mare eficiență în orele dimineții, oamenii sunt mai activi fizic dimineața, iar activitatea fizică ajută la gestionarea nivelului de insulină și al glicemiei.
Concluzia studiului este că, mai ales când se dorește pierderea în greutate, dar și pentru o stare de sănătate mai bună, masa de dimineață e bine să fie bogată, iar cea de seară să aibă mai puține calorii. Rata metabolică încetinește noaptea, iar organismul trebuie să facă mai mult efort pentru a digera mâncarea și a o procesa pentru a fi transformată în energie.
Sfatul specialiștilor este ca micul dejun să fie alcătuit din fructe, ouă, fulgi de ovăz și iaurt și să se evite alimentele prelucrate excesiv, cum ar fi produsele de patiserie sau cerealele pline de zahăr (care se absorb mai repede și pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge).
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News