REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un MINOR și-a AGRESAT BUNICA

Un MINOR și-a AGRESAT BUNICA

Replica API 13 martie 2021 | 14:34 2105

Domnica M., bunica minorului M.G.S., a ajuns în fața instanței de frica acestuia. Tânărul bea și fumează în casă și își terorizează bunica, de față cu prietenii și nu numai. De curând, în timp ce dădea o petrecere, femeia a fost deranjată de aceștia și pentru că a îndrăznit să le spună acest lucru, tânărul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic.

În fața instanței s-a prezentat un tânăr, în calitate de pârât, însoțit de un reprezentant al Centrului de Plasament Ovidiu, față de instituirea măsurii plasamentului în regim de urgență de către organele de politie, precum și față de lipsa tatălui minorului din țară. Acesta nu se află în posesia unei hotărâri, măsura plasamentului fiind doar în regim de urgență. Reclamanta a fost chiar bunica sa care a ajuns la capătul răbdărilor, așa că a apelat la instanță. În data de 06.03.2021, pârâtul a provocat scandal în locuința comună din zona Faleză Sud amenințându-și bunica și îmbrâncindu-o. Chiar minorul a precizat instanței că s-a certat cu bunica, a urlat la ea și atunci a chemat poliția. Arată că se afla în casă cu câțiva prietenii, deși a închis ușa la cameră unde ei fumau, probabil că fumul s-a dus în camera ei, fiind bătrână a deranjat-o iar atunci când a mers la ei în cameră, a început scandalul. Faptele nu sunt singulare și tocmai de aceea reclamanta a solicitat evacuarea minorului din domiciliu până la întoarcerea tatălui minorului în țară, mai exact în luna mai.

Minor, consumator de alcool și țigări

Pe fondul consumului de băuturi alcoolice băiatul a creat o stare de temere și de pericol la integritatea fizică și psihică a bunicii. Totodată, acesta a avut un comportament agresiv față de bunică și în prezența organelor de politie, astfel cum rezultă și din referatul întocmit chiar de către organul de politie.

Emis și un ordin provizoriu

Secția 5 Poliție din cadrul IPJ Constanța a emis ordinul de protecție provizoriu împotriva pârâtului pentru o durată de 5 zile, începând cu data de 06.03.2021, prin care s-au dispus următoarele măsuri de protecție: evacuarea pârâtului din locuință, păstrarea de către pârât a unei distanțe minime de 100 m față de reclamantă și față de domiciliul acesteia.

Instanța a admis cererea formulată de femeie, împotriva nepotului ce este în prezent instituționalizat în Centrul de Plasament Ovidiu. Astfel, s-a emis ordinul de protecție pentru o perioadă de 21 de zile, prin care dispune: „obligarea pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 100 m faţă de reclamanta; obligarea pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 100 m faţă de domiciliul reclamantei, din municipiul Constanța; evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa. Atrage atenţia pârâtului asupra faptului că încălcarea oricăreia dintre măsurile de mai sus, dispuse prin ordinul de protecţie, constituie infracţiune conform dispoziţiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 217/2003. Executorie. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare, ce se depune la Judecătoria Constanţa”, este notat în minuta judecătorească.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218