REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un mort şi 7 răniţi, după ce microbuzul care îi aducea la Medgidia s-a răsturnat

Un mort şi 7 răniţi, după ce microbuzul care îi aducea la Medgidia s-a răsturnat

Replica API 19 ianuarie 2012 | 00:00 139

Accident teribil, la întoarcere din Germania:

Accident teribil, la întoarcere din Germania:

Mai mulţi constănţeni au fost implicaţi, ieri, la primele ore ale dimineţii, într-un grav accident de circulaţie, pe DN9, în judeţul Bihor, între localităţile Tarcea şi Valea lui Mihai. Este vorba despre 8 persoane din Medgidia, dintre care unul a decedat, iar celelalte 7 au fost transportate la spital, fiind grav rănite. Potrivit IPJ Bihor, microbuzul în care se aflau cei 8 constănţeni şi 4 bistriţeni, a acroşat o insulă de calmare a traficului şi s-a răsturnat în şanţ. Se pare că evenimentul tragic s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei la conducerea pe timp de noapte, dar şi din cauza neatenţiei şoferului. Oamenii legii spun că microbuzul, înmatriculat în Germania, era supraîncărcat cu pasageri.

Se pare că şoferul, Levis Bechir, de 33 de ani, din Medgidia, nu a fost atent la condiţiile de drum. "În jurul orei 06.30, pe D.N. 19, în afara localităţii bihorene Tarcea, şoferul (Levis Bechir n.r.), de 33 de ani, din Medgidia, Judeţul Constanţa, în timp ce conducea un microbuz înmatriculat în Germania, destinat transportului de persoane, cu o capacitate de 8+1 locuri, în care se aflau 11 pasageri şi conducătorul auto, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, pe timp de noapte. Astfel, a acroşat o alveolă pentru reducerea vitezei de la ieşirea din localitate, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar microbuzul a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. În urma evenimentului rutier, o persoană a decedat, alţi doi pasageri au fost grav răniţi, alţi doi au suferit leziuni mai puţin grave, toate cele patru persoane fiind internate în spital pentru îngrijiri de specialitate.Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză", se arată într-un comunicat al IPJ Bihor, remis cotidianului "Replica" de Constanţa. Potrivit ISU Bihor, s-a solicitat intervenţia pentru acordarea primului ajutor calificat pentru persoanele implicate în accident. Persoana decedată se numeşte Enghin Chiamil, de 28 de ani, din Medgidia, iar o femeie, M. Rendina, de 33 de ani, tot din Medgidia, a fost rănită grav. Şoferul vinovat pentru producerea accidentului este Levis Bechir care a fost internat în spital în stare gravă. Cei aflaţi în microbuz spun că şoferul conducea cu o viteză excesivă, iar persoana decedată se afla în spatele conducătorului auto. Menţionăm că microbuzul implicat în accidentul rutier ar aparţine unei persoane fizice, Orhan Mamut, care face săptămânal curse internaţionale în Germania, iar în cursul zilei de ieri s-a deplasat personal în judeţul Bihor, la locul accidentului. "Transmit condoleanţe familiei care şi-a pierdut ruda în tragicul accident de la Bihor. Din informaţiile pe care le-am obţinut de la autorităţile din Bihor reiese că şoferul microbuzelui a condus cu viteză excesivă şi se află la spital în stare foarte gravă", a declarat, pentru "Replica", primarul Medgidiei, Marian Iordache.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218