REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un muncitor român din Italia a găsit portofelul plin cu bani al unui jurnalist. Ce credeți că a făcut cu el?

Un muncitor român din Italia a găsit portofelul plin cu bani al unui jurnalist. Ce credeți că a făcut cu el?

Replica API 16 aprilie 2018 | 23:35 437

Luca Moriconi, jurnalist la RaiNews24, a povestit episodul pentru portalul news.fidelityhouse.eu. I s-a părut o știre faptul că un român a găsit un portofel, l-a returnat proprietarului și a refuzat și recompensa. Iar proprietarul portofelului era chiar Luca Moriconi.

La Roma în ziua de Paștele catolic, 1 aprilie. Luca Moriconi, jurnalist al RaiNews 24, în timp ce merge pe străzile capitalei, își dă seama că nu mai are portofelul. Poate că l-a pierdut-o sau poate i-a fost furat… Bărbatul, după ce a căutat peste tot, supărat a raportat pierderea și s-a angajat să blocheze cardurile de credit pe care, pe lângă numerar, le avea în portofel.

Dar când această zi nefericită se încheia, sună telefonul. Este Federico, un muncitor român, care lucrează la mutat mobilă și face tot felul de munci precare. În timp ce lucra, a găsit portofelul jurnalistului și, fără să se gândească de două ori, a încercat să găsească numele de familie al proprietarului de drept, pe interfonurile casei din zonă.

Deși cercetarea nu a dat rezultatele dorite, Federico nu și-a pierdut speranța și a încercat mai întâi să-l caute pe Luca Moriconi pe rețelele sociale și apoi a găsit numărul în cartea de telefon clasică.

“V-am găsit portofelul cu documentele și banii, să ne întâlnim mâine, ca să vi-l pot restitui”, a spus românul. Așa că a doua zi cei doi s-au întâlnit și Luca Moriconi și-a primit portofelul cu tot conținutul, după ce a răspuns la câteva întrebări, pentru a confirma muncitorului că el era proprietarul de drept.

În acel moment, jurnalistul a vrut să-i mulțumească lui Federico oferindu-i o recompensă în numerar, dar răspunsul muncitorului l-a lăsat cu gura căscată. “Nu vreau bani, cumpără ceva pentru copiii tăi. Îmi place să lucrez, îți las numărul meu și dacă ai nevoie de cineva la o mutare, poți să mă suni “, cu aceste cuvinte l-a salutat pe jurnalistul uimit. Acesta a simțit nevoia să povestească ce i s-a întâmplat, tocmai pentru a combate prejudecățile despre străinii care trăiesc în orașele italiene.

SURSA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari
7
0
oricum numele Federico nu prea suna romaneste
8
0
Din BD ! Cand gasim un portofel cu bani, sunam la 22.22.22.
8
0
daca il gaseam eu nu mai vedeai nimic.
1
8
probabil nu erau suficienti euroi in el sau poate camerele de vedere l-au inregistrat deja ca l-a gasit si n-a mai avut nici o solutie decat sa-l dea inapoi
4
11
E unicat nu mai gasesti altul ca asta-bravo lui
23
3
Portofelul a fost predat presedintelui de cacat al romaniei sa il predea dnei cinstite Laura Codruta Kovesi.
10
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614