REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Un muzeu din Germania va găzdui o expoziţie dedicată lui Michael Jackson, în pofida noilor acuzaţii care-l vizează

Un muzeu din Germania va găzdui o expoziţie dedicată lui Michael Jackson, în pofida noilor acuzaţii care-l vizează

Replica API 8 martie 2019 | 18:43 365

Michael Jackson

În pofida unor noi acuzaţii de abuz sexual asupra unor minori care-l vizează pe fostul rege al pop-ului Michael Jackson, un muzeu german merge înainte cu planurile de a face din artist subiectul unei viitoare expoziţii, informează dpa.

Se doreşte ca expoziţia să fie o explorare a influenţei muzicianului asupra artelor vizuale contemporane, fără a constitui în acelaşi timp "un omagiu adus persoanei lui Jackson", au explicat miercuri pentru dpa reprezentanţii muzeului Bundeskunsthalle din oraşul german Bonn (vest).

Organizarea expoziţiei vine, însă, în contextul în care controversa din jurul vieţii şi moştenirii lui Jackson a explodat după lansarea noului documentar "Leaving Neverland".

Documentarul prezintă mărturiile a două presupuse victime a lui Jackson - James Safechuck, de 40 de ani, şi Wade Robson, de 36 de ani - şi a generat numeroase discuţii despre modul în care fanii muzicii lui Jackson (decedat în 2009) ar trebui să se raporteze la muzica acestuia, având în vedere gravitatea acuzaţiilor ce i se aduc.

"Deşi afirmaţiile făcute în [documentar] sunt şocante, procedurile legale nu sunt finalizate şi au întâmpinat dificultăţi de la moartea lui Jackson", a ţinut să sublinieze Bundeskunsthalle.

O anulare a acestui eveniment nu este planificată pe moment.

Expoziţia, programată să se deschidă pe 22 martie, prezintă reprezentări ale lui Jackson realizate de artişti cunoscuţi precum David LaChapelle şi Yan Pei Ming, şi a putut fi admirată deja la Londra şi Paris.

"Jackson: On the Wall" a fost realizată de National Portrait Gallery din Londra, în cooperare cu Jackson Estate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a fost poponarul poponarilor dar toti au ascuns treaba asta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369