REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un năvodărean va fi prezent la debutul României la Euro 2016!

Un năvodărean va fi prezent la debutul României la Euro 2016!

Replica API 24 mai 2016 | 07:47 506

Fotbalist şi poet în devenire

Fotbalist şi poet în devenire

David Ştefan

David Ştefan este un tânăr talentat din oraşul Năvodari care a reuşit să câştige împreună cu echipa de fotbal a Liceului „Lazăr Edeleanu” etapa regională a competiţiei Cupa Coca Cola. Pe lângă această performanţă pentru liceul din Năvodari care anul trecut nu a reuşit să câştige nici un meci în această competiţie, David a participat şi la un concurs de poezii, concurs organizat tot de Cupa Coca Cola pe Facebook. Talentat din fire, David a reuşit să compună cele mai bune rime şi astfel a câştigat concursul şi implicit marele premiu care constă într-o excursie la meciul de deschidere a Campionatului European, Franţa - România. Năvodăreanul susţine că face fotbal de nouă ani şi că aceasta este pasiunea lui.

Reporter: Cum a câştigat liceul competiţiile?

David Ştefan: Am început din faza locală, am trecut de primele licee mai slabe şi am ajuns să jucăm finala etapei locale cu Medgidia şi Liceul „Ion Podaru”. Am trecut de ele şi ne-am calificat în etapa regională. Acolo le-am întâlnit pe reprezentantele oraşelor Tulcea, Brăila, de care am trecut uşor. În finală am jucat cu Craiova, campiona en-titre.

Rep.: Cum a fost meciul? Ce aţi simţit atunci când aţi câştigat?

D.Ş.: Meciul a fost foarte strâns, a fost 6-6 şi cu câteva secunde înainte de încheierea partidei, noi am reuşt să dăm gol.

Rep.: Urmează marea finală. Sunteţi pregătiţi? Care este miza acestei competiţii?

D.Ş.: Noi nu ne cunoaştem adversarii, însă suntem pregătiţi. Toţi jucătorii care fac parte din echipa liceului fac fotbal de performanţă. Cred că putem câştiga în faţa celor din Oradea, Bacău şi Bucureşti. Echipa care va câştiga marele premiu va primi o excursie la meciul dintre Franţa şi Elveţia, de la Campionatul European de Fotbal.

Rep.: Povesteşte-ne despre concursul organizat pe Facebook. Ce trebuia să faci şi cum ai reuşit să câştigi?

D.Ş.: Concursul se numeşte „Purtătorii de steag” şi la acest concurs a putut participa oricine cu o scurtă încurajare pentru echipa liceului la care face parte. Această încurajare consta într-o poză, clip sau o poezie. Eu am ales să particip cu mai multe poezii şi am strâns un punctaj mai mare, iar asta mi-a adus marele premiu, o excursie la meciul Franţa-România.

Până va ajunge în Franța, David se pregătește împreună cu echipa pentru marea finală a competiției care va avea loc la București în Parcul Tineretului între 4 și 5 iunie 2016. Acesta a menționat că ar fi foarte bucuros dacă ar câștiga și cu echipa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102