REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un nor imens de fum a creat panică: MIROASE A SULF TOT NĂVODARIUL! Reacţia Rompetrol: 'Este ceva firesc'

Un nor imens de fum a creat panică: MIROASE A SULF TOT NĂVODARIUL! Reacţia Rompetrol: 'Este ceva firesc'

Replica API 19 iulie 2019 | 00:14 1041

Probleme la instalaţia desulfurare!?

Probleme la instalaţia desulfurare!?

Probleme la instalaţia DGRS (Desulfurare gaze şi recuperare sulf) a Rompetrol Rafinărie Năvodari, susţin locuitori ai oraşului!

click pe imagine!

Un fum gros a ieşit din instalaţie şi s-a aşternut peste localitatea Năvodari. Mirosul de sulf i-a panicat pe locuitori.

Garda de Mediu a fost sesizată de către locuitori, atât în cursul serii de miercuri, 17 iulie, cât şi joi, 18 iullie, iar verificările sunt în desfăşurare. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au confirmat că există disfuncţionalităţi la una din instalaţii.

"Avem încă de aseară sesizări. A fost echipa de permanenţă în teren, controlul este în desfăşurare pentru că am înregistrat noi sesizări în cursul zilei de joi. Sunt disfuncţionalităţi la una din instalaţii", a declarat un inspector din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa.

Ce spune Rompetrol - punct de vedere oficial:

"Așa cum se poate observa din poza postată de dumneavoastră, este vorba de abur tehnologic, rezultat al unui proces normal în astfel de situații.

Pe fondul unor fluctuații în asigurarea fluxului de producție, una dintre instalațiile rafinăriei a înregistrat o serie de variații in funcționare, care au determinat transferul către sistemul automat de ardere și recuperare gaze.

Este un proces normal și firesc pentru industria de rafinare și reprezintă o măsură de siguranță și de protecție automată.

Ne cerem scuze pentru disconfortul vizual și olfactiv provocat de repunerea în funcțiune a instalației.

Rompetrol Rafinare își ia toate măsurile de siguranță pentru o funcționare a instalațiilor în acord cu normele stabilite la nivel național și internațional, iar grija către mediu și comunitățile din zonă este una dintre principalele preocupări" - a transmis Departamentul de Comunicare și Relații Publice KMG International.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ultima decada din august 2019 in zona - La butoaie- Mamaia in special dupa ora 3 -dimineata- in camerele din hoteluri intra un miros inecacios ,insuportabil.
6
0
E firesc sa poluam. In Romania care e din lumea a iii-a e chiar mai firesc. O varianta a coruptiei care ucide .
2
0
Mare scofala , va gazeaza in masa si gata . Un mic Cernobal . Puneti masca de gaze pe fata si faceti plaja .
4
1
Ce face garda de mediu, unde sunt, de ce nu fac masura tori?
14
0
Ceea ce s-a intamplat nu este normal si cu siguranta nu se incadreaza in nicio norma. Sa fim seriosi, ne-au gazat in adevaratul sens al cuvantului. Plus ca au si deversat chestii in lacul Corbu, unde au murit sute de pesti.
5
1
AOLEUUU CRAP DE INVIDIE. LA MINE LA USA NU AU STAT NICIODATA LA COADA SA-MI DEA SPAGA DUPA ORELE DE PROGRAM. CE NOROC PESTE FOSTII MEI SUBORDONATI SA DEA PESTE UN TATAR MAI ISCUSIT CA MINE. CELZINE CRED CA AR TREBUI SA PREDAI CURSURI DE VAMUIT FOSTILOR MEI COLEGI DE LA POARTA ALBA DAR SE PARE CA PROTECTIA INCA FUNCTIONEAZA. DEOCAMDATA. UNII ASA-ZISI SUBORDONATI DE-AI TAI NU DORM SI BINE FAC. NICI NU STII CE TE ASTEAPTA. IMI VINE SA PLANG DE CIUDA. SAU DE MILA. SPOR LA BANI. O SA AI NEVOIE DIN PLIN PENTRU AVOCATI ILUSTRI. SAU TE IMPRUMUTI DE LA CEI CARE TE-AU PUS SULTAN UNGANDU-I PE ALTII.
90
0
Este un proces normal si firesc ? Este normal sa nu poti sta nici macar in casa de miros ? Sa te usture fata si gatul ? Si sa ne mai luati si peste picior pe retelele de socializare "ca de ce ne dam noi cu parerea cand nu cunoastem procesul tehnlogic ?" , imi dau cu parerea pt ca imi fac griji pt sanatatea mea si a familiei mele !!
10
1
Constantenii sunt prosti gramada, spalati pe creier de media si psd. Ei nu au simtit cat a furat pastaia in 12 ani, si voi vreti sa simta mirosul de sulf?
14
1
Si n Constanta mirosea groaznic la oreke 7.00, nu s a sesizat nimeni? Ce dobiitoci!!!!
15
0
Navodari - statiune de interes national ! Fugiti unde vedeti cu ochii !
11
1
tatarul ala pe care l-au pus la mediu nu stie macar unde ii este biroul , in sensul ca isi ia salariul f mare fara sa treaca pe la servici , darmite sa se mai ocupe si de chestii din astea cu calitatea aerului...
105
0
Vindeti si plecati din acest oras ca eu am plecat
14
3
POATE AJUNGE SI IN HARSOVA SA OMOARE TANTARII CA EU SA BAG BANII PT DERATIZARE IN BUZUNAR
12
1
Nu o mai pot suge cu geamurile deschise.. trebuie sa le inchid si ma incing foarte tare
8
18
Ca in fiecare zi de vara..
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614