REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un nou atac al Igor Dodon la adresa unioniştilor înainte de Ziua independenţei Republicii Moldova

Un nou atac al Igor Dodon la adresa unioniştilor înainte de Ziua independenţei Republicii Moldova

Replica API 21 august 2018 | 00:00 185

Igor Dodon

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a atacat din nou pe unionişti, pe care îi acuză de crearea unei "confuzii în mintea generaţiilor de tineri', fapt pentru care, în opinia sa, astăzi "foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt lipsiţi de o conştiinţă naţională autentică", scrie în ediţia sa de marţi Ziarul Naţional din Chişinău.

Într-un interviu acordat publicaţiei Tribuna înaintea Zilei independenţei Republicii Moldova, marcată la 27 august, Dodon a criticat guvernările precedente şi elitele locale pentru că au "abandonat identitatea moldovenească".

"Ei au schimbat-o pe eticheta de români şi au creat o confuzie în mintea generaţiilor de tineri, iar ca urmare foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt lipsiţi de o conştiinţă naţională autentică, le este atrofiat simţul patriotismului faţă de popor şi ţară, iar clasa politică nu are o doctrină politică statală de care să se conducă, indiferent cine este la guvernare', a spus Dodon.

Printre erorile comise de guvernele anterioare, el a numit înainte de toate războiul din Transnistria, atribuind nu Moscovei şi separatiştilor de la Tiraspol responsabilitatea pentru declanşarea acestuia, ci guvernului prounionist de la acea vreme de la Chişinău.

"Am rezistat la apelul sirenelor unioniste, nu am dat ţara pe mâini străine şi nu ne-am lăsat anexaţi, nu ne-am pierdut neutralitatea şi statalitatea, nu am renunţat la religia creştin-ortodoxă în schimbul unor pseudovalori antifamilie şi imorale", a mai declarat Dodon, adăugând că "statalitatea şi identitatea moldovenească, neutralitatea şi integritatea teritorială' trebuie să fie obiectivele Republicii Moldova care să nu sufere schimbări.

"Am mai spus-o şi o repet: unionismul trece, Patria rămâne. Toţi cei care 'prognozează' dispariţia Moldovei nu vor avea prilejul să-i vadă sfârşitul', a concluzionat Dodon, considerat "pionul Moscovei" la Chişinău de o parte a clasei politice moldovene, conform presei de peste Prut.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca el si Moldova nu ar fi sub influenta Moscovei, as vrea sa ne unim cu Moldova pentru aceste lucruri amintite de Dodon. Noi ne-am vandut si identitatea, si valorile, chiar si tara si credinta contra unor pseudovalori. As vrea un Dodon al nostru.
3
0
Ca acest personaj gandeste cu acelasi loc pe unde se kk! Dupa fata lui, sunt sigur ca exprima numai inteligenta in jurul lui si opinii deosebite!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102