REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

UN NOU BILET RATC! Iată ce modificări au fost aprobate de consilieri

UN NOU BILET RATC! Iată ce modificări au fost aprobate de consilieri

Replica API 1 august 2017 | 00:00 379

Consilierii locali municipali din Constanța au votat un proiect de hotărâre prin care se modifică biletele RATC. Mai precis, un nou bilet va fi introdus începând de săptămâna viitoare. Biletul va avea o valabilitate de 60 de minute și poate fi folosit pe orice linie de transport, din momentul validării. Acest bilet vine pentru a ajuta cetățenii care au nevoie să circule cu două linii diferite și consideră prea scump să valideze 2 călătorii.

De asemenea, până la finalul anului, din totalul de 100 de autobuze pentru care se află în curs o licitație, vor ajunge primele bucăți. Această achiziție vine pentru o îmbunătățire a transportului public în oraș. Tot în urma ședinței de Consiliu Local, care a avut loc pe 31 iulie a.c., primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat că dorește să promoveze mai bine transportul public în comun pentru tineri. „Nu va călători nimeni fără bilet și subliniez acest lucru”, a menționat edilul. Acest lucru se va întâmpla și datorită faptului că autobuzele vor fi prevăzute cu camere de supraveghere pentru o siguranță sporită pentru cei care călătoresc.

Mai mult, odată cu mărirea punctului de pensie începând cu 1 iulie a.c., municipalitatea a votat și proiectul prin care transportul în comun gratuit pentru pensionari să fie în concordanță cu aceste modificări. De acum pragul maxim de acordare a gratuității va fi de 1.450 lei. Cei care au ieșit la pensie și se încadrează în acest criteriu, vor putea completa un formular, iar ulterior vor primi legitimația de călătorie gratuită prin poștă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand vor fi amendati si tiganii care circula fara bilet?
0
0
pentru petricabou: ma-ta este fagabou?
3
0
Cu respect, va rog sa va indreptati atentia si catre controlul liniei 2-43 in sectorul Gara-Poarta 6 ! Locuiesc, din nefericire de 20 de ani in Poarta 6 si platesc bilet atunci cand calatoresc cu autobuzul. Toate scaunele sunt ocupate de catre persoane care nici macar nu au auzit de bilet, barem sa cumpere vreodata !! Nu am vazut, in 20 de ani NICIODATA control in Poarta 6, nici pe linia 2-43 nici pe fost linie de tramvai Golani cu picioarele pe scaune, tigani cu saci cu fe.vechi, 2 lei la sofer si...si-au facut treaba.. Nu serios, acum: pe linia 2-43, in Poarta 6, calatoria este moca ?!
2
0
tovarase petricabou atata poti? mai screme-te!
7
2
daca ma-ta era primar cum ii spuneai ?
1
4
sa mori tu ca nu va calatori nimeni fara bilet, poate cei cu buni simt ca baietii colorati nu fac niciodata bilet! ai putea sa bagi si controlor pe autobuze, si nu babele si mahalagioaicele alea care se urca fac control o statie si se duc sa-si faca piata, pana la ora iesirii din program!
4
0
cum va arata si cat va costa biletul pebtru jigodiile din cartierul bonduelle&fagabou?
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614