REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un nou caz de coronavirus la echipa naţională de fotbal feminin

Un nou caz de coronavirus la echipa naţională de fotbal feminin

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1128

O jucătoare din cadrul lotului naţional de fotbal feminin a fost depistată pozitiv la testul pentru noul coronavirus şi a fost izolată conform procedurilor DSP, a anunţat, luni, Federaţia Română de Fotbal.

"În urma testelor efectuate duminică dimineaţa, o jucătoare din cadru lotului a fost depistată pozitiv. Având în vedere măsurile de distanţare luate, precum şi ancheta epidemiologică efectuată, delegaţia României va efectua deplasarea în Croaţia. Jucătoarea depistată pozitiv, fiind suspectă de COVID SARS-2 în antecedente (fără test PCR), a fost izolată conform procedurilor DSP. Testarea de duminică a fost a 5-a din cadrul acestei acţiuni. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au efectuat 4 testări PCR în prealabil şi o testare rapidă. De asemenea, pe parcursul întregului cantonament s-au luat toate măsurile de precauţie impuse: jucătoarele au dormit în camere single, respectându-se toate normele de distanţare socială", precizează Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Naţionala de fotbal feminin a României a plecat luni dimineaţa spre Croaţia, unde urmează să întâlnească marţi selecţionata ţării gazdă în preliminariile Campionatului European din 2022.

Meciul trebuia să aibă loc pe 1 decembrie, dar în urma depistării a două cazuri de COVID-19 în cadrul delegaţiei care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au intrat în carantină, cu posibilitate de retestare după 7 zile, fiind consideraţi contacţi direcţi ai celor doi infectaţi. În urma prezentării acestor argumente la UEFA, s-a decis reprogramarea partidei.

Dacă nu va pierde în Croaţia, România va încheia grupa pe locul al treilea şi va fi în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2023, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă.

În clasamentul Grupei H a preliminariilor, pe primul loc a încheiat Belgia, cu 21 puncte, urmată de Elveţia, 19 puncte, România este a treia, cu 9 puncte, Croaţia a patra, cu 7 puncte, iar Lituania este ultima, fără vreun punct, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614