REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un nou concept al Poliţiei Rutiere, în Constanţa: trecerile de pietoni care te obligă să stai cu faţa la autoturisme

Un nou concept al Poliţiei Rutiere, în Constanţa: trecerile de pietoni care te obligă să stai cu faţa la autoturisme

Replica API 28 august 2013 | 00:00 98

Prevăzute cu un culoar metallic

Prevăzute cu un culoar metallic

Trecerile de pietoni care te obligă să stai cu faţa la autoturismele ce rulează pe stradă! Este vorba de un nou concept al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, introdus de curând şi în oraşul de la malul mării, obiectivul fiind acela de a preveni accidentele rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Mai exact, aceste marcaje pietonale, prevăzute cu un culoar metalic, obligă pietonii să stea cu faţa la maşini.

Este vorba de bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea sensului giratoriu nou construit, din zona Universităţii Ovidius. În acel loc era deja amplasată o trecere de pietoni, însă, odată cu construirea sensului giratoriu, Poliţia Rutieră a reuşit să modifice un pic datele problemei, obiectivul fiind acela de a preveni accidentele rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Cum funcţionează? Foarte simplu. Primul sens de mers al bulevardului se traversează cum se făcea şi până acum, însă, odată ajuns la mijlocul drumului, acolo unde sensul de mers pentru autoturisme se schimbă, apare un culoar, făcut dintr-un gard metalic, care obligă pietonul să facă dreapta pentru a ajunge la următoarea porţiune de trecere pentru pietoni, stând astfel cu faţa către autoturisme. "Păi nu stăm oricum cu faţa spre autoturisme?", s-ar întreba unii. Nu chiar. "Sunt multe persoane care se asigură doar pe primul sens de mers al autoturismelor, după care trec fără să stea pe gânduri. Ne-am confruntat cu foarte multe cazuri, spre exemplu, de accidente rutiere cu părăsirea locului faptei, iar când am întrebat pietonul despre ce autoturism era vorba, nu a ştiut să ne spună pentru că nu s-a uitat. Sunt eficiente astfel de treceri de pietoni, pentru că obligă pietonul să stea cu faţa la maşini", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Sobaru, şeful Serviciului Rutier. Acesta ne-a mai spus că ar fi foarte mulţumit dacă toate trecerile de pietoni ar fi astfel prevăzute. "Şi pe trotuare ar fi indicat să se facă aşa ceva, însă ne-ar trebui mai mult spaţiu, e mai complicat. Dacă ar fi aşa toate trecerile de pietoni, am fi cei mai fericiţi. Aceasta este prima trecere de pietoni de această natură şi mulţumim Primăriei pentru acest lucru, pentru faptul că am putut profita de ocazie, odată cu construcţia noului sens giratoriu", a adăugat Sobaru. Menţionăm că este vorba de un concept al Poliţiei Rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218