REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un nou Congres, acelaşi rezultat: Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR

Un nou Congres, acelaşi rezultat: Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR

Replica API 22 mai 2017 | 02:30 477

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat sâmbătă, 20 mai 2017, congresul naţional în cadrul căruia Gelil Eserghep a fost desemnat prin vot preşedinte al organizaţiei până în anul 2020. Au fost înscrişi pe liste 302 delegaţi, dintre aceştia fiind prezenţi la congres 286. S-au înregistrat 272 de voturi pentru, unul împotrivă şi restul, anulate. Gelil Eserghep a fost singurul candidat înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte al UDTTMR, el candidând din partea filialei Constanţa.

„Sperăm ca odată cu aceste alegeri să revenim la o stare normală a lucrurilor, să lăsăm deoparte neînţelegerile şi luptele interne şi să începem să ne concentrăm din nou pe adevăratul nostru scop. Le mulţumesc atât celor care m-au susţinut, cât şi celor care m-au contestat. Competiţia este binevenită în orice domeniu, iar criticile constructive sunt, de asemenea, binevenite. Trebuie să înţelegem, însă, acum, cu toţii, că următorul pas pe care trebuie să îl facem este acela al promovării interesului comun al comunităţii.

Este nevoie acum mai mult ca oricând să uităm de disputele interne şi să ne concentrăm pe găsirea unor soluţii viabile pentru continuarea activităţii uniunii, chiar şi în condiţiile date, fără sprijinul financiar de la statul român. UDTTMR a continuat şi va continua desfăşurarea tuturor acţiunilor, iar pentru acest lucru nu pot decât să le mulţumesc oamenilor, tuturor celor care au înţeles că nu trebuie să ne dăm bătuţi şi este nevoie de unitate şi de înţelegere pentru a merge mai departe”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

După congres, aproximativ 500 de delegați și alți membri ai comunității au participat la un marș comemorativ în memoria victimelor care au pierit în timpul Surghiunului din 18 mai 1944. Marșul s-a desfășurat pe traseul Gara Constanța (parc) – Bd. Ferdinand– Bd. I.Gh. Duca – Str. Ștefan cel Mare – Str. Mihai Viteazul – Bd. Ferdinand - Bd. Tomis (Platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța).

Reprezentanții UDTTMR au depus un memoriu la Consulatul Republicii Turcia, unde au fost așteptați de către consulul general Mustafa Uygar Sertel, la cel al Federației Ruse la Constanța, unde a fost depus în cutia poștală, și la Instituția Prefectului Județului Constanța, unde participanții la marș au fost așteptați de subprefectul Levent Accoium. Reamintim că UDTTMR a pierdut procesul iniţiat de fostul peşedinte al Uniunii Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Varol Amet.

În primă fază, Judecătoria Constanţa a decis, pe 23 iunie 2016, că „Anulează Hotărârea nr 01/09.01.2016 a Congresului U.D.T.T.M.R. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plătească reclamantului VAROL AMET suma de 100 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Obligă pârâta U.D.T.T.M.R. să plăteasca reclamantei GAFAR METCHIURE suma de 20 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxa judiciară de timbru”. Practic, prin decizia invocată de Judecătorie, Congresul prin care a fost ales noul preşedinte al UDTTMR, Gelil Eserghep, a fost anulată. Decizia definitivă în cazul menţionat a fost dată joi, 2 martie a.c., când Uniunea a pierdut apelul formulat la Tribunalul Constanţa împotriva lui Varol Amet şi a lui Gafar Metchiure.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce bine ca mai roadem si noi un ciolan
2
3
sa te duci in pula mea cu tot cu jegu ala de frate.
1
5
rusine,nu are ce cauta acest betiv ordinar cu gasca lui de gorile analfabete.
5
6
Foarte bine ca islam este religia paci
7
1
iar a venit capusa cu neamul lui de gorile,......
5
7
rusine fata de stramosi adevaratilor turci de origine tatara vrem unirea cu turci din udtr tatarlar oz ve oz turktur ati distrus tot hahalerelor vati facut treaba sau ati indeplinit ordinele
6
7
Dle Eserghep dta nu vei fi presedintele nostru ,nu te recunoastem ,si nici nu meriti.Dta si acel Murat nu puteti fi datorita faptului ca sunteti amindoi niste megalomani.
12
9
Mai invatam si noi putin sa 'vorbeste romaneste?
14
2
asannbaiat ,bun baiat,ama orodppu este .murat ,de ce plange alii selvi?va dpun eu estf dorr la el de dna qKrrm de ka Vumpana ,iar mstale vjinuuedti la rl pe caldura adta. Aptopo cabd il ecoefiexi la bairam dede ca s iceput sa te manance de fund .ai grija viseaza suuus ca sii tifanu de la omurfha .cat defpre geli,un spurcaciune edtem. cste familii a stricst iar boi inca il mai pupati in cur. RUSINE.
4
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614