REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un nou incendiu şi evacuări pe insula Gran Canaria

Un nou incendiu şi evacuări pe insula Gran Canaria

Replica API 18 august 2019 | 00:00 276

Un nou incendiu pe insula spaniolă Gran Canaria a determinat sâmbătă autorităţile să evacueze un sit turistic şi un hotel de lux, la câteva zile după ce focul a atins aceeaşi zonă, relatează AFP, citată de AGERPRES.

Consiliul insulei a anunţat pe Twitter că trece la evacuarea Crucii din Tejeda, un sit din munţi popular pentru peisajele sale spectaculoase din centrul Gran Canaria, precum şi a unui hotel de lux din apropiere.

Mai târziu în cursul serii s-a anunţat evacuarea centrului satului Tejeda şi a mai multor cartiere apropiate.

Nu se ştie cu exactitate câte persoane au fost evacuate, dar Tejeda numără ceva mai puţin de 2.000 de locuitori.

Autorităţile au precizat că vor bloca drumurile în jurul incendiului. "Părăsiţi zona", le-au transmis ele localnicilor.

Incendiul are loc la numai cinci zile după ce pompierii au reuşit să izoleze un incendiu în aceeaşi zonă a arhipelagului Canare, care a impus evacuarea mai multor mii de persoane.

Serviciile de salvare au avertizat atunci că rafalele puternice de vânt şi un val de căldură aşteptat ar putea reaprinde vegetaţia.

Pompierii insulei au anunţat că în zona afectată au fost trimise elicoptere. Incendiul "nu arată bine cu această temperatură, aceste vânturi şi această umiditate scăzută", au subliniat ei într-un comunicat.

Avioanele cu apă nu erau disponibile pe insulă, întrucât au plecat în Spania continentală, la o mie de kilometri distanţă, au explicat ei.

Unul dintre aceste aparate era în zbor de la Malaga spre Gran Canaria sâmbătă seară târziu, au anunţat controlorii aerieni spanioli pe contul lor de Twitter.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218