REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un nou PUNCT DE TRECERE A FRONTIEREI, inaugurat în județul Constanța

Un nou PUNCT DE TRECERE A FRONTIEREI, inaugurat în județul Constanța

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:14 590

Județul Constanța are un nou punct de trecere a frontierei, la Dobromir. Acesta este al cincilea punct de trecere a graniței către Bulgaria și a fost inaugurat, luni, 17 decembrie a.c., în prezența oficialităților constănțene și a reprezentanților Gărzii de Coastă.

Al cincilea punct de trecere a frontierei de pe raza județului Constanța, Dobromir – Krushari, a fost inaugurat în dimineața zilei de luni, 17 decembrie a.c., la un an de la inaugurarea ultimului punct de trecere a graniței, de la Lipnița. Ambele puncte de frontieră au fost realizate cu fonduri europene, accesate în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră româno – bulgară. Iar, dacă punctul de trecere a frontierei de la Dobromir – Krushari nu ar fi devenit funcțional până la sfârșitul lui 2018, România ar fi trebuit să înapoieze banii primiți, adică în jur de 6,2 milioane de euro.

Acest nou punct de intrare în țară reprezintă o rută alternativă pentru cele deja existente, mai ales în timpul sezonului estival, când la punctele de trecere a graniței se formează cozi.

„Mă bucur să particip la inaugurarea acestui noi punct de frontieră România – Bulgaria, de pe teritoriul județului Constanța. Se fac eforturi pentru ca infrastructura să se modernizeze, și iată că la numai un an de la inaugurarea punctului de la Lipnița, suntem la Dobromir pentru a deschide un nou obiectiv de trecere a frontierei: Dobromir – Krushari.

Scopul principal al acestui punct de trecere de frontieră constă în fluidizarea traficului pe ruta România – Bulgaria, atât din punct de vedere al persoanelor cât și al mărfurilor. Evidejnt, se va crea și o conexiune mai puternică între cele două comunități din zona de graniță, ceea ce probabil se va vedea și din punct de vedere economic.

Această locație de trecere a frontierei reprezintă o rută alternativă la intrarea în țară, mai ales în sezonul estival, atunci când arterele noastre principale sunt suprasolicitate. Consiliul Județean Constanța a sprijinit Primăria comunei Dobromir în toate etapele de realizare a acestui obiectiv.

Totodată, instituția noastră a întreprins multiple demersuri către Guvernul României, în special către Ministerul Energiei, prin care am solicitat sprijinul autorităților centrale în vederea racordării noului punct de frontieră la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Fără conectarea la utilități, acest spațiu era total nefuncțional. Mă bucur că am găsit deschidere și am fost susținuți în demersurile noastre, iar acum, acest punct de frontieră este 100% operațional. Mulțumesc atât autorităților centrale cât și partenerilor bulgari, pentru sprijinul acordat în această perioadă, pentru implementarea și finalizarea cu succes a acestor proiecte de mare impact pentru județul nostru”, a afirmat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, la inaugurarea punctului de frontieră.

Sediul inaugurat luni este dotat cu aparatură conformă cu standardele Schengen, achiziționată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, iar aici își vor desfășura activitatea polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Băneasa.

Reamintim că hotărârea de Guvern privind înființarea celor două puncte de trecere a frontierei, de la Lipnița – Kainargea și Dobromir – Krushari, a fost dată în 2012. De la acea dată, Consiliul Județean Constanța a investit în realizarea drumurilor de legătură între România și Bulgaria, iar primăriile Lipnița și Dobromir au amenajat punctele de trecere a frontierei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cizmele doamnei fac toata poza,mai avea un pic si le tragea pana la gat
0
0
Punctul de trecere al frontierei de la Lipnita inaugurat acum un an,nu avea curent pana cu vreo luna in urma!La Dobromir au apa,curent,wc?
6
0
Ceva ce ar trebui sa fie normal..se inaugureaza..pun pariu ca aia de au facut piramidele, sau marele zid chinezesc...nu au stat la taiat panglici...urmarile comunismului se vad si acum..in totalitate..
7
0
Visel cum de nu-i in poza ? Vom defila cu ciorile din Valeni si Lespezi ! Ba ati inebunit cu totii ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920