REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un nou scandal cutremură USR: Modificarea statutului partidului bubuie neașteptat

Un nou scandal cutremură USR: Modificarea statutului partidului bubuie neașteptat

Replica API 4 octombrie 2019 | 02:41 406

Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu a declarat, joi, că există nemulțumiri în partid legat de decizia amânării desemnării candidaților pentru alegerile locale până la modificarea statutului, astfel încât Nicușor Dan să poată fi susținut de USR ca independent la Primăria Capitalei, scrie Mediafax.

"Unii membrii ai Biroului Nțional sunt nemulțumiți de aânarea desemnării candiadturilor, că marea majoritate a votat pentru amânarea deciziei. E o decizie absolut necesară pentru că am fi intrat în niște complicații juridice de care nu avem nevoie. nefiind foarte clar în statut condițiile în care se poate susține un independent, aveam cateva exemple și din București și din țară de independenți care și-au manifestat interesul și au fost deja și niște sesizări trimise către Biroul Național și cel mai bine este să facem statutul. Nu am anticipat asta" , a declarat, Ionuț Moșteanu.

El a adăugat că modificarea statutului era necesară pentru a clarifica situația independenților susținuți de USR și pentru a nu ajunge la anumite conflicte, chiar în instanță.

"Eu zic că statutul e clar, unii zic că nu e clar și asta ar fi dus la contestații în forurile partidului și de ce nu în instanță, care ar fi complicat viața naostră și a alegătorilor, așa că am decis să facem un Comitet Politic, pe 30 noiembire. Era absolut necesar un Comitet Politic pentru a clarifica acest cadru instituțional", a mai spus Moșteanu.

Întrebat despre suspiciunile unor membrii USR care planează în jurul acestei decizii, conform cărora ar fi o măsură luată pentru a-l înlătura pe Nicușor Dan din competiția internă pentru candidatura la alegerile locale, Ionuț Moșteanu a răspuns:"Acuma e problema lor ce consideră. Noi trebuie să avem grijă de tot partidul și de ce se întâmplă în perspectivă și perspectiva este a unei multitudini de cereri de independenți pentru a candida la alegerile interne, la scrutinul intern de desemnare a candidatului și la Consiliu și la primari. Acuma că mai stăm o lună de zile chiar nu mai contează. În continuare vom veni în fața oamenilor cu cel mai bun candidat"

USR se va întuni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Președintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susține ideea unui candidat unic al Opoziției pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primaria este a mea. Asa a spus Basescu asa va fi. Daca vreti, uniti-va sub steagul PMP, singurul care poate castiga primaria. Alegeti un profesionist
2
3
psd-ul o sa lanseze in presa tot felul de petarde expirate de genul: scandal in USR, pnl, in OPOZITIE in speranta ca poate destabiliza opozitia. Prostia lor chiar ii face sa creada posibil acest lucru!
5
2
Nu cunosc niciun HOT corupt si condamnat penal la USR, stiu doar ca daca USR nu facea o opozitie clara si vizibila la actuala putere, PSD ne-ncaleca de ne lua drakul pe toti. Asa ca nu voi vota niciodata HOTII si penali din actuala coaliteie penala PSD- ALDE! Voi vota pe mai departe cu tot sufletul USR, pentru Romania pentru romani.
5
2
iar bubuie ceva? aveti o obsesie pt cuvantul asta
2
0
Mai animalule 18.09, un medic nu e bun doar pe domeniul lui, si e tampit cand voteaza nefiind in stare sa inteleaga ca psdul tau a distrus RO. Aproape toti medicii sunt milionari in euro si au firme si afaceri in toate domeniile. Cunosc f bine economie, contabilitate. Detin restaurante, hoteluri, pensiuni la munte, mare, delta, au chiar ei cabinete si dispensare particulare, srluri si cunosc f bine economie si fiscalitate. Sudorul tau are doar liceul poate, dar stie sa faca munca la negru, evaziune, nu stie sa inteleaga o lege, o OUG sau o declaratie la fisc. Deja aberezi ca sa te plateasca ps
5
0
ma intristeaza cum, in disperarea lor, pzd-eii inventeaza tot felul de zvonuri si se agata de ele cu inconstienta inecatului. Abia astept parlamentarele sa va vad chitaind ca sobolanii!
9
3
agumentul asta cu medicii si intelectualii... adica, dincolo de ce s-a-ntamplat in 29 de ani... un medic e doar un profesionist foarte bun. In meseria lui. Punct. Un medic foarte bun poate sti economie chiar mai putin ca un sudor foarte bun, sa zicem. Nu de alta, dar sudorul a incercat la un moemnt dat sa-si faca afacerea lui si a inteles sistemul. Nu mai argumentati asa, ca scindati si mai rau tara asta. Fiti altceva, nu doar alti latrai, cu alta placa...
0
8
Bubuie kkt in capul vostru de slugi..
1
1
Da, pentru ca sunt idioti, de aia au votat USR. Banii nu iti dau si creier
5
9
Bai fituica psdista, nu mai publica articole copiate de prin alte parti dubioase, ca esti prima la dezinformari si manipulari. Daca psd nu e corupt, putred si infect, de ce intelectualii mai ales-chiar medicii cu 4000 euro pe luna- au votat in draci USR? Ca sunt spalati pe creier, ca sunt tampiti ca nu mai vor aceleasi lichele batrane corupte care se rotesc de 29 ani pe functiile platite ca in SUA, iar pe angajati ii tine cu 1600 salariu min pe econ? Blestemati sa fie cei care vor aceasi babalaci de 29 ani, caci inseamna ca sunt drogati sau nebuni. Un om normal nu-si voteaza calaul
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102