REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un nou stagiu al Proiectului Etică Organizaţională şi Integritate în M.A.I., organizat la Constanţa

Un nou stagiu al Proiectului Etică Organizaţională şi Integritate în M.A.I., organizat la Constanţa

Replica API 12 iulie 2017 | 00:00 265

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel România, organizează, la Constanța, un nou stagiu de formare în cadrul Proiectului Etică Organizațională și Integritate în M.A.I.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne și are ca obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

Stagiul de formare ce are loc în intervalul 11-13 iulie a.c., în Municipiul Constanța, beneficiază de participarea unui număr de 20 de tineri funcționari M.A.I. aflați la început de carieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa și Inspectoratului Județean de Jandarmi “Mihail Kogălniceanu” Constanța.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au desfășurat 6 serii, la care au participat 120 de cursanți. Stagiul de formare actual beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Constanța, care a pus la dispoziția organizatorilor Sala de ceremonii (Cupola) din cadrul Pavilionului Expozițional Constanța, Bulevardul Mamaia nr. 331A.

Obiectivul proiectului este reprezentat de formarea în domeniul eticii și integrității a unui număr de 300 de tineri funcționari din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și a 40 de manageri nemijlociți ai acestora.

Participanții beneficiază de expertiza unor traineri reputați din cadrul MAI, dar și din afara M.A.I., precum cms. şef. dr. Şinca Florin - I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma - preşedinte al Asociaţiei ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist etc. Întâlnirile vizează formarea tinerilor funcționari în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei etice a debutanților, în fapt, integrarea profesională corectă și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori etice. În acest context, managerii participanți vor monitoriza activitatea tinerilor funcționari din subordine, în vederea unei evaluări pe criteriile ce stau la baza proiectului.

Proiectul “Etica organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102