REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un oficial saudit respinge ideea internaţionalizării anchetei în cazul uciderii lui Khashoggi

Un oficial saudit respinge ideea internaţionalizării anchetei în cazul uciderii lui Khashoggi

Replica API 15 martie 2019 | 00:00 310

Jamal Khashoggi

Regatul saudit i-a deferit justiţiei pe autorii uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat joi şeful Comisiei pentru drepturile omului din Arabia Saudită, care a respins orice rol internaţional în ancheta privind acest asasinat, potrivit Reuters.

Bandar bin Mohammed Al-Aiban a declarat într-o reuniune a Consiliului ONU pentru drepturile omului la Geneva că cei acuzaţi de 'crima odioasă' şi de un 'accident nefericit' la Consulatul saudit din Istanbul la 3 octombrie trecut au participat la trei audieri în prezenţa avocaţilor lor, dar nu a dat nume sau detalii.

'Ceea ce au transmis unele media în ceea ce priveşte necesitatea de a internaţionaliza unele dintre aceste probleme este ceva ce noi nu acceptăm pentru că astfel de solicitări echivalează cu un amestec în afacerile noastre interne şi în sistemul nostru judiciar', a afirmat acesta în cadrul unui forum la Geneva.

Treizeci de ţări, inclusiv toate cele 28 de state membre ale UE, au cerut săptămâna trecută Arabiei Saudite să coopereze cu o anchetă condusă de Naţiunile Unite în cazul uciderii lui Khashoggi, un critic virulent al prinţului moştenitor şi editorialist la Washington Post.

Jamal Khashoggi a fost ucis cu bestialitate la 3 octombrie anul trecut, după ce a mers la Consulatul ţării sale din Istanbul pentru demersuri administrative legate de căsătoria sa cu o cetăţeană turcă.

La sfârşitul anului trecut, un purtător de cuvânt al procurorului saudit a declarat că 11 saudiţi au fost inculpaţi şi deferiţi justiţiei pentru a fi judecaţi în acest caz, pentru cinci dintre ei autorităţile cerând pedeapsa capitală.

Unele guverne occidentale l-au acuzat pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman de a fi implicat în această crimă, dar Riadul respinge cu fermitate orice implicare a acestuia.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218