REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un patron evazionist din Constanța scoate din "păcănele" sute de miliarde, dar ia şi pomană de la stat

Un patron evazionist din Constanța scoate din "păcănele" sute de miliarde, dar ia şi pomană de la stat

Replica API 31 august 2011 | 11:27 2289

Revoluţionarii din Constanţa au lipici la afaceri:

Revoluţionarii din Constanţa au lipici la afaceri:

Nu mai e nici o surpriză că statul român întreţine, prin tot felul de gratuităţi şi facilităţi fiscale, mai mulţi "revoluţionari" decât au zămislit probabil toate statele ex-sovietice la un loc. Potrivit unor surse oficiale, România avea, la un moment dat, peste 30.000 de revoluţionari cu acte în regulă, pentru care s-au plătit, de la bugetul de stat, aproape 500.000.000 de euro. "Luptători" care în decembrie 1989 aveau, de pildă, 10 ani şi tot felul de asemenea impostori au primit gratuit terenuri, spaţii comerciale, împrumuturi preferenţiale, salarii pe viaţă, bilete gratuite la CFR şi la Metrorex. În Constanţa există sute de revoluţionari impostori, personaje precum Nicolae Mavrodin devenind deja escroci de notorietate naţională. Şi tot printre revoluţionarii constănţeni găsim afacerişti de succes, care învârt businessuri de milioane de euro, dar care stau şi cum mâna întinsă la stat pentru bilete gratuite la tren şi alte facilităţi, că doar n-au "murit" degeaba în 1989.

Unul dintre ei deţine una din cele mai mari firme de "păcănele" din ţară, SC Intergames SRL. Intergames funcţionează în nu mai puţin de 89 de locaţii, în tot judeţul Constanţa, având în total 456 de aparate gen slot machine. Şi dacă tot parazitează statul pe baza meritelor sale de revoluţionar, patronul de la Intergames s-a gândit să mărească miza şi a burduşit spaţiile firmei sale, răspândite prin toată Constanţa, de aparate pentru care nu avea autorizaţie de la Comisia de Autorizare a Jocurilor de Noroc. Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, în urma controalelor făcute în mai multe puncte de lucru ale SC Intergames SRL şi SC Intertomis SRL, ambele patronate de acelaşi revoluţionar Emilian Racoviceanu, în vârstă de 45 de ani, din Constanţa. "Păcănelul" care ne-a scos de sub jugul comunist este asociat la Intergames cu Ion Macarie, de 51 de ani şi Ionel Nicolae, de 37 de ani. Cei trei au fost asociaţi şi la SC Intertomis SRL, până în iunie 2010, când Ion Macarie a devenit unic asociat. Deocamdată, doar revoluţionarul Racoviceanu şi Ionel Nicolae s-au ales cu dosare penale pentru desfăşurarea de jocuri de noroc fără licenţă.

Firmele acestora au ca domeniu de activitate jocurile de noroc şi funcţionează la aceeaşi adresă, de la Aleea Orhideelor nr. 1, bloc ST 2, în apartamentul în care locuieşte Ion Macarie. Interesant este că la aceeaşi adresă au fost înregistrate nu mai puţin de trei firme diferite cu numele de Intergames SRL, două dintre ele fiind, între timp, radiate. Afacerea cu păcănele este cât se poate de bănoasă. Intergames SRL a declarat în 2010 o cifră de afaceri de 9.091.358 lei şi un profit net de 47.084 lei, la cei 13 angajaţi ai săi. La rândul său, surata Intertomis (care are 131 de maşini, în 32 de locaţii din judeţ) a declarat o cifră de afaceri de 2.411.338 lei şi un profit net de 19.012 lei. Revoluţionarul Emilian Racoviceanu şi Ionel Nicolae mai controlează SC Nicomar Beauty SRL şi SC Elitte House SRL, în timp ce pe Ion Macarie îl mai găsim la SC Tekno Pro'05 SRL (evident, tot firmă de păcănele) şi SC Intermatix SRL, care s-a ocupat chiar de fabricarea aparatelor de jocuri de noroc, dar dizolvată între timp. Şi pentru a sublinia încă o dată apetitul revoluţionarilor pentru afaceri, dacă tot îl avem pe eroul evazionist Racoviceanu la Intergames, îl putem bifa, asociat cu Macarie la Tekno Pro'05 SRL şi pe Silvestru Ştefănescu, de 51 de ani, din Constanţa, aţi ghicit, revoluţionar de profesie.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614