REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un pedofil român a violat zece copii timp de 11 ani

Un pedofil român a violat zece copii timp de 11 ani

Replica API 28 octombrie 2021 | 00:00 963

Un bărbat de 46 de ani a fost trimis în judecată de procurorii din Cluj în stare de arest preventiv fiind acuzat că a violat sau agresat sexual 10 copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Acesta fie câștiga încrederea părinților, fie agresa copiii pe plaja unui râu sau într-un parc din Cluj, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, bărbatul de 46 de ani este acuzat de săvârșirea a 17 infracțiuni: viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri.

Conform rechizitoriului, începând din 2010 până la momentul reținerii sale, în iulie 2021, inculpatul, „persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor”, a violat și/sau agresat sexual 10 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare, fiind eliberat condiționat ulterior.

„În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat și/sau agresat sexual victimele”, arată procurorii.

Astfel, profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții copiilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor.

Procuroii susțin că acesta a acționat în ultima perioadă și în locuri publice: pe plaja unui râu și într-un parc din Cluj-Napoca.

„Cercetările în prezenta cauză au fost demarate ca urmare a spiritului civic de care a dat dovadă un martor ocular, care nu doar că l-a înfruntat pe autor la data de 08.07.2021, în momentul comiterii unor acte contra integrității și libertății sexuale a unei minore în vârstă de 8 ani, dar a și sesizat personal organele de poliție și a pus la dispoziția acestora fotografii în care a surprins autorul, fapte care au ajutat la identificarea acestuia într-un timp foarte scurt”, au mai informat procurorii, scrie stiripsurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
taiat bucati si dat la porci acest nemernic?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367