REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un plus de sănătate! IMAGINI din salina de la Vraja Mării!

Un plus de sănătate! IMAGINI din salina de la Vraja Mării!

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 389

Salinoterapia este o metoda alternativă, dar şi complementară, de prevenire şi tratament pentru diverse afecţiuni respiratorii, având în acelaşi timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: creşte imunitatea, susţine detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului digestiv, susţine regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii şi stresului.

Aerosolii salini acţionează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impurităţile şi majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid şi dezinfectant şi, prin compoziţia sa, sprijină numeroase procese fiziologice şi totodată buna funcţionare a organismului, în ansamblul său.

La fel ca în salina naturală, în salina arficială totul este acoperit de sare (pereţi, pardoseală) ce este adusă din salina naturală Turda. Există un mecanism specific ce face ca vaporii de sare să îşi păstreze proprietăţile.

Salinoterapia este un procedeu terapeutic simplu, dar eficient în acelaşi timp. Proprietatea curativă a sării este recunoscută din cele mai vechi timpuri, acestui mineral fiindu-i atribuite şi o serie de proprietăţi mistice. Astfel, în scrierile alchimiştilor,sarea este notată prin 28 de simboluri diferite a rocilor şi 29 pentru cea preparată, şi asta fără ca aceşti cercetători medievali să-i cunoască formula chimică. Si astăzi, beduinii din deşert îşi pecetluiesc legămintele cu sare.

Tratamentele în salină au început a deveni populare în secolul XIX, când s-a observat că minerii care lucrau într-o mină de sare aveau semnificativ mai puţine probleme pulmonare decât locuitorii din zonă. Certificându-se efectele benefice ale sării prin studiile oamenilor de ştiinţă ai secolului XX, au început construcţiile unor saline artificiale la suprafaţă.

O respiratie sănătoasă stă de cele mai multe ori la baza unei stări generale de bine, atât fizice cât şi psihice.

Vraja Mării- Recuperare Medicală este în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, putându-se face programari in baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Informaţii şi programări găsiţi pe site-ul complexvrajamarii.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218