REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un politician italian îndeamnă populația să-i omoare pe români: ‘Să ne cumpărăm arme cu amortizor, când împuști pe unul nu-și dă seama nimeni’

Un politician italian îndeamnă populația să-i omoare pe români: ‘Să ne cumpărăm arme cu amortizor, când împuști pe unul nu-și dă seama nimeni’

Replica API 30 aprilie 2018 | 20:28 551

ȘOCANT:

ȘOCANT:

Un politician italian, membru în Parlamentul European, a declarat război românilor din Italia și îndeamnă populația să-și cumpere arme de foc pentru a-i executa pe cei care, spune el, le-au ”transformat țara în mizerie”.

Este vorba despre Matteo Salvini, deputat european, a cărui reacție a avut loc în urma unui incident violent în care a fost implicat un român, probabil fără a ține cont că și italienii comit infracțiuni pe unde merg, inclusiv în România. De pildă, zilele trecute, doi italieni au fost reținuți, la Constanța, după ce au tâlhărit un român, la festivalul SUNWAVES, de pe plaja din nordul staţiunii Mamaia.

Potrivit oamenilor legii, sâmbătă dimineața, cei doi italieni, unul de 23 de ani, iar celălalt de 24 de ani, au smuls un lanţ de aur de la gâtul unui tânăr de 29 de ani, din Galaţi. Dacă mai amintim și de alte cazuri de italieni acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani și chiar pedofilie, toate comise în România, deputatului Salvini, care pare că își face campanie în acest fel, probabil i-ar pieri graiul.

Instigare la violență

Doar că ”valurile” pe care acesta le face, mai ales în mediul online, îi întărâtă și pe alții, iar comentariile străinilor, multe dintre ele fiind postate în necunoștință de cauză, sunt de-a dreptul penale: ”Cât mai trebuie să suportăm noi, italienii? La naiba cu cei care predică primirea străinilor”. ”Mi-e într-adevăr scârbă, țara noastră frumoasă transformată într-o mizerie”. ”Să le tăiem mâinile celor care fură”. ”Să ne cumpărăm arme cu amortizor, când împuști pe unul nu-și dă seama nimeni”.

”Dacă mai mergem înainte așa, vom fi sclavii străinilor”. ”Soateți puștile cu țevile retezate. În țara asta nu folosește la nimic să denunți”. Acestea sunt numai câteva din comentariile adăugate de occidentali unei postări ale politicianului amintit, citate de publicația Gazeta Românească. Mulți cedează tentației ieftine a violenței, mulți vor „să-i ucidem pe toți”, „să-i alungăm pe toți”, o justiție colectivă sumară, ca și cum așa ar dispărea toate problemele.

O țară ”civilizată” le cere oamenilor să se înarmeze?

Așa cum precizam, cel care incită oamenii este Matteo Salvini, cu discursuri justițialiste gen: ”Italienii cer să acționăm. Abia aștept să fac ordine în țara asta: certitudinea pedepsei și expulzarea tuturor criminalilor, fără deosebire. Eu sunt gata!” Mai mult decât atât, un coleg de coaliție, consilier regional la Milano, Riccardo De Corato, a cerut împânzirea orașului cu militari. Armata pe străzi și legea marțială.

Este în afara oricărui dubiu că fapta oribilă de la Milano, în care un român de etnie romă a tâlhărit un bătrân pe care l-a băgat în comă, trebuie pedepsită, dar conform legii. Nici mai mult, nici mai puțin. ”O societate civilizată face justiție în aulele tribunalelor, nu pe stradă, cu cetățeni furioși și înarmați și cu militari, ca în țările subdezvoltate.

Salvini este acum în vârful piramidei politice din Italia, dacă nu va ajunge premier, îl va comanda, și atunci această atitudine de ku klux klan, de America anilor ’20 se va transforma în legi, circulare, ordine. Inerția unui val justițialist poate lovi nediscriminat oameni nevinovați, așa cum s-a întâmplat după cazul Mailat, când erau bătuți români pe stradă sau incendiate magazine, doar pentru că erau românești”, scriu jurnaliștii de la Gazera Românească.

Numărul infractorilor români, în scădere, dar ei ”Batman! Batman!”

România este în continuare considerată ca mare furnizoare de infractori în Italia, deși datele statistice spun altceva. Un raport prezentat recent de asociația ”Antigone” cu privire la sistemul penitenciar din Italia vorbește de „marea minciună populistă” a urgenței criminaității străine legată de migranți. Raportul arată că în ultimii 15 ani, străinii din Italia s-au triplicat, în timp ce prezența lor din închisori s-a redus de trei ori: în 2003 erau circa 1,5 milioane de străini și în închisoare erau 1,16%, în timp ce astăzi, în toată țara sunt circa 5 milioane, dar în închisoare 0,39% din acest număr.

“Pactul de includere răsplătește și asigură siguranță”, evidențiază Antigone, făcând referire la un caz paradigmatic, cum este cel al comunității române: în ultimii ani deținuții români au scăzut cu 1.100 unități, în ciuda faptului că cetățenii români liberi sunt cu peste 100.000 mai mulți. În schimb, infracționalitatea în rândul conaționalilor lor este în creștere, conform statisticilor. După cum spuneam, să nu uităm că și italienii au uscăturile lor, iar când au ajuns în România cu afaceri, puțini sunt cei care nu au încercat să înșele statul român, al unei ”țări de mâna a treia”, după cum spun chiar ei.

Infractori italieni în România ”fără număr”

Presa din România a publicat frecvent cazuri în care cetățeni italieni, prezenți în țara noastră, au intrat în vizorul autorităților, pentru evaziune fiscală, de multe ori cu prejudicii uriașe, de 5 milioane de euro, pentru pornografie infantilă, cazul lui Paolo Ghelardini, 66 ani, săltat de DIICOT Constanța, acte sexuale și perversiuni cu minore dintr-un centru de plasament, iar lista poate continua. Dar când ești politician italian, te numești Matteo Salvini și îți faci campanie în acest fel, pregătindu-te pentru postul de premier, îți permiți să inciți poporul la acte de violență, fără a fi tras la răspundere. A uitat, probabil, că principala forță de muncă pe șantiere și în agricultură provine din România.

Daniel ALBU

Citește și: Cei doi tâlhari italieni de la Sunwaves, ARESTAȚI pentru 30 de zile

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un amic d-al meu, roman care lucreaza in Milano, aude tot mai des vorba asta la italieni: "pe sirieni ii mai intelegem ca fug aici pt ca fug de razboi, dar romanii aia ce explicatie au, cand la ei in tara sunt pline strazile de Mercedes, Audi si BMW, iar cluburile si barurile lor sunt pline?".
0
0
nu se gandea la ardeleni moldoveni sau valahi ci la romi cu acte din aceasta tara europeana.
1
0
Pai politicienii nostri nu au sange in ei sa iasa la atac si sa mediatizeze cazurilor imputitilor de macaronari drogati care fac talharii si multe altele !!
6
0
Unica solutie este sa votati miscarea poPULAra
4
3
Vad ca hotii de pesedei isi platesc inca lingaii gen quavis. Cati firfirei iei mei animalule pentru postarea aia de cacao ???
5
1
Sincer romanilor nu le-ar fi mai rau si nimeni nu ar fi suparat ca, uite asa, deodata cineva le impusca raufacatorii. Si daca pistolarii at trage in orice hot sau talhar dovedit ,ar ajunge la concluzia ca lesurile apartin ambelor natii,romanii nefiind totusi majoritari,din simplul motiv ca nu toti infractorii de la noi sunt in Italia,ci raspanditi pe tot continentul.
8
0
Poate pe tagani nu pa romani!
8
1
Ne meritam soarta,se vede nivelu de cultura daca pentru comportamentul antisocial al unora este de vina PSD-ul e clar, suntem '' varza '' dupa parerea unor '' rezist '' care pentru orice da vina pe politica. Trezitivaaaaaaaaaaaa , golanimea tine de mediul in care a crescut si educatia primita de la parinti betivi,etc.
4
11
Asa ne-am comportat si noi cind au venit bunici lor sa cistige o bucata de paine la noi in tara ,,,,civilizati,,, !
4
0
Sa multumim politicienilor, in special PSD-ului pt distrugerea oricarei sanse la o viata decenta in tara noastra... ca nu pleaca nimeni de bine! De-aici tre sa plece discutia....
14
1
M a oripilat stirea cu batranul doborat.acum aflu ca e cioara!Daca ramanea in Romania talharea un batran roman.Noi cand scapam de ciorile astea borate?Nu noi ar trebui sa incepem sa ne cumparam arme cu amortizor?Nu destul t iganii ne au calcat in picioare mandria noastra de a fi romani?Si imaginea noastra ca tara?
19
1
Nu degeaba au inceput sa-si piarda rabdarea, italienii ! Putem sa ne suparam cat vrem noi; astia suntem ! Si nu numai in Italia, ci si in Spania, Germania, Austria, etc. Dam in cap, violam, tragem in piept...! Femeile se prostitueaza iar barbatii fac orice, nunmai cinstit sa nu fie . Trebuia sa se ajunga aici, odata si odata... Si stati sa vedeti ce va urma, caci nu vor ramane vorbe in vant !
16
6
Voi in gura lui Salvini ati ajuns sa va uitati?! Altu mai breaz nu ati gasit?
9
2
Din cauza cocalarilor protejati de PSD. Ei incurajeaza hotia ca meserie de baza si ei sunt votati de hoti si senili.
13
6
sa nu ne imbatam cu apa rece! multi se duc sa munceasca, dar tot multi se duc sa fure. astia din urma trebuie stirpiti asa cum zice politicianul ala.
14
2
Asta cam asa este poti sa muncesti si douazeci de ani la ei tot un parvenit te considera si esti obligat sa stai in casa inchis si marginalizat in timp ce esti spuonat de vecini zi si noapte daca esti municitor nu tre sa ai nimic casa s au masina mai buna ca ei si nu mai vorbesc ca in feneral toti romanii primesc teapa in loc de salariu niciodata nu pomeneste de Romania la tv lor si nici un interviu laudabil despre fam de romani s au copii ro premianti ci sant criticati repetat cred ca romanul este natia cea mai criticata in ue
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218