REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un poliţist a ajuns şeful Corpului de control de la Ministerul Transporturilor

Un poliţist a ajuns şeful Corpului de control de la Ministerul Transporturilor

Replica API 13 ianuarie 2014 | 00:00 1589

Rocadele Ramonei Mănescu

Rocadele Ramonei Mănescu

Ministerul Transporturilor freamătă fără contenire de la preluarea sa de către constănţeanca Ramona Mănescu, în august 2013. Angajări, demiteri, schimbări de pe o funcţie pe alta, toate se succed fără întrerupere, cu precizarea că funcţiile de conducere rămân, totuşi, apanajul clienţilor politici. Săptămâna trecută, de pildă, Mănescu a schimbat întreaga conducere a CFR, la mai puţin de 6 luni de la instalarea acesteia, pentru management defectuos, după ce Corpul de control al ministrului a descoperit că din zestrea companiei au dispărut aproape 1.100 de vagoane, dintre care 143 au fost pur şi simplu furate. Interesant este faptul că unul dintre administratorii CFR, Sebastian Gabriel Tcaciuc, demis ca incompetent de ministrul Transporturilor, este foarte valoros pentru cel al Economiei, din moment ce a fost instalat, în luna decembrie a anului trecut, administrator la Nuclearelectrica. În rest, oamenii potriviţi continuă să rămână la locurile potrivite.

Una din cele mai neaşteptate mutări făcute de ministrul Ramona Mănescu a fost cea de la Corpul de control, acolo unde a fost instalat şef un poliţist. Este vorba despre comisarul şef Ion Trocaru, fostul şef al Poliţiei Transporturi Braşov, cu o vechime de peste 25 de ani în munca de poliţie. Poreclit de colegi "comisarul fără AN", întrucât nu se lăsa până nu rezolva dosarele cu autori necunoscuţi, Trocaru înlocuit-o în funcţie pe Roxana Teodora Cozmanciuc, tânăra ieşeancă de 31 de ani, despre care "Replica" dezvăluia anul trecut că este doctorandă în creşterea bovinelor, expertă în digestibilitatea frunzei de dud şi specialistă în peştişori ornamentali guppy, potrivit profesiei sale de bază, de inginer zootehnist, dar şi comisar în Garda Financiară, de unde a fost adusă în Ministerul Transporturilor, în ianuarie 2013, de naşul ei de cununie, Relu Fenechiu. Roxana Teodora Cozmanciuc, care este soţia deputatului ieşean Mugurel Cozmanciuc, a rămas însă consiliera personală a ministrului Ramona Mănescu. Directorul adjunct al Corpului de control, Gheorghe Huţanu, condamnat în 2010 la închisoare pentru fapte de corupţie, dar exonerat în 2011 de Curtea Supremă, a fost mutat de ministrul Mănescu pe funcţia similară de la Direcţia Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, acolo unde este adjunctul Iuliei Adina Schnecker, soţia cunoscutului prezentator TV Niels Schnecker. Printre personajele inedite promovate la conducerea Ministerului Transporturilor se află şi Sorin Ionel Ghiţă, fostul primar al oraşului Drăgăneşti Olt, devenit adjunct al şefului Direcţiei Rutiere. Principala sa realizare de până acum pare a fi participarea la o serie de cursuri de specializare în Singapore, între 12 şi 22 noiembrie 2013.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614