REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un poliţist a fost agresat la Eforie de susţinătorii ad-hoc ai infractorului prins în flagrant

Un poliţist a fost agresat la Eforie de susţinătorii ad-hoc ai infractorului prins în flagrant

Replica API 6 iulie 2013 | 00:00 104

Scene desprinse din filmele de acţiune

Scene desprinse din filmele de acţiune

Situaţie incredibilă la Eforie. Un lucrător de poliţie judiciară, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a fost agresat de un individ, chiar în timp ce imobilizase un hoţ. În plus, lumea care se strânsese, ca la circ, mai că avea să intervină pentru derbedeu, cel din urmă fiind un actor desăvârşit, urlând ca din gură de şarpe: "Săriţi, aoleu, îmi rupe mâna!". În cele din urmă, agresorul a fost prins şi arestat pentru 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi depistării tuturor participanţilor la săvârşirea faptelor.

Scene desprinse din filmele de acţiune, la Eforie. Întrucât furturile din autoturisme, cu precădere cele marca Dacia Logan, se înteţiseră în ultima perioadă, şeful Poliţiei Eforie, Gabriel Coteanu, alături de agenţi, au luat măsuri numaidecât. Joi, 4 iulie, un agent de poliţie s-a postat la locul vizat pentru a prinde în flagrant derbedeii. A stat vreo trei ore, după care un autoturism şi-a făcut apariţia, în el fiind trei indivizi. Unul a rămas la volan, fiind gata de fugă, pe când doi au coborât. Când primul presupus hoţ s-a îndreptat către un autovehicul marca Logan şi a început să-i forţeze portierele, omul legii şi-a făcut apariţia, cel de-al doilea bărbat fugind mâncând pământul. Poliţistul l-a prins pe cel ce forţa uşile, ducând cu el o luptă acerbă pentru a-l imobiliza. În tot acest timp, lumea s-a strâns ca la circ. Văzând cum stau lucrurile, cel imobilizat a început să urle ca din gură de şarpe: aoleu, săriţi, îmi rupe mâna. "Spectatorii" au intervenit, spunându-i poliţistului să-i dea drumul, pe când acesta încerca să-i facă să înţeleagă că este un om al legii. Exact în mijlocul conflictului, din mulţime a ieşit un alt individ, care a intervenit pentru a elibera "bietul" om ţintuit la pământ. Acesta l-a lovit pe agentul de poliţie cu cotul în gât, astfel fugind şi hoţul. Întrebat de ce a făcut acest lucru, "bunul samaritean" a răspuns nonşalant că este un cetăţean cu simţ de răspundere. Numai că, oamenii legii şi-au dat seama imediat că este vorba chiar de şoferul maşinii, care stătea pregătită să plece, complicele hoţomanilor. Interesant este şi faptul că, imediat după ce li s-a spus că este vorba de poliţie, cei gură-cască şi-au luat tălpăşiţa. Menţionăm că totul s-a petrecut în faţa hotelului Azur, iar agresorul, Constantin Creţu s-a ales cu mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi depistării tuturor participanţilor la săvârşirea faptelor.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

La data de 05.07.2013, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul C.C, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 04.07.2013, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în faţa Hotelului Azur din Eforie, a agresat fizic partea vătămată N.C., lucrător de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie, în timp ce aceasta a surprins şi a imobilizat pe numitul D.G., care încerca să pătrundă prin efracţie în interiorul unui autoturism parcat în zonă. Prin această acţiune, inculpatul C.C. a asigurat scăparea numitului D.G. din imobilizare şi a provocat părţii vătămate leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul nu a dorit să dea declaraţii, prevalându-se de dreptul la tăcere. Acesta a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218