REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un poliţist de frontieră, prins de DNA în timp ce lua MITĂ pentru a-l ajuta pe Karam

Un poliţist de frontieră, prins de DNA în timp ce lua MITĂ pentru a-l ajuta pe Karam

Replica API 8 iulie 2015 | 22:01 110

Un poliţist de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a fost prins în flagrant de către procurorii DNA în timp ce lua mită pentru a interveni, prin intermediul unui văr care este procuror, în dosarul în care patronul restaurantului Beirut de la malul mării este cercetat penal.

Este vorba despre poliţistul Cicerone Dincă, acesta promiţându-i lui George Karam că, în schimbul a 22.000 de euro şi a unor piese de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro, poate vorbi cu vărul său, care este procuror la Galaţi, şi acesta, la rândul său, poate interveni prin intermediul altor persoane influente din capitală, în dosarul în care afaceristul este cercetat penal, potrivit mediafax.ro.

Karam şi Cicerone Dincă ar fi avut mai multe discuţii pe această temă la domiciliul afaceristului, în cursul lunii iunie.

Însă, pe fir au intrat procurorii DNA, care, miercuri, 8 iulie, au organizat un flagrant, poliţistul de frontieră fiind prins.

Reamintim că, în aprilie 2014, restaurantul Beirut a fost cuprins de flăcări, trei angajate murind. Ulterior, în cazul lui Karam, din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale a rezultat: „suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, George Karam - în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Constantin Pavel, în calitate de administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs”. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţă, la data de 2 iunie 2014, măsura controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi, persoane fizice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367