REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Un poliţist din Constanţa a depus plângere la DNA împotriva lui Oprea

Un poliţist din Constanţa a depus plângere la DNA împotriva lui Oprea

Replica API 4 martie 2016 | 00:00 566

General „pe derdeluş”

General „pe derdeluş”

Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie (SAP) din Constanţa, Daniel Constantin Avasilcăi, a depus o plângere la DNA, pe numele fostului ministru al MAI, Gabriel Oprea, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Mai exact, se pare că ar fi vorba despre aşa-zisa avansare a liderului SNAP, Iulian Surugiu, agent de poliţie pensionar, la gradul de „sublocotent în rezervă”. Plângerea penală a fost depusă la DNA pe data de 29 februarie anul curent, de către Daniel Constantin Avasilcăi.

„Din punctul nostru de vedere este imposibil ca un subofiţer pensionar de ceva ani să fie trecut în corpul ofiţerilor. Domul Surugiu a declarat în nenumărate rânduri că această avansare a fost fără ştirea lui, că a fost un secret, că domnul Oprea (Gabriel Oprea – n.r.) l-a avansat fără ca el să ştie. Ca să lămurim acest aspect, am considerat că este necesar să se facă verificări şi pentru asta eu am sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie.

Considerăm că s-a traficat influenţa domnului Surugiu, fiind lider de sindicat şi formator de opinie în rândul poliţiştilor. Iar dumnealui a apărut în uniformă de subinspector de Poliţie, fapt care, din punctul meu de vedere, reprezintă uzurparea calităţilor oficiale şi port ilegal de însemne şi uniforme. Nu ştim exact dacă s-a săvârşit sau nu o infracţiune, însă considerăm că trebuie să se lămurească această situaţie prin controale ale organelor statului”, a declarat, pentru „Replica”, Daniel Constantin Avasilcăi, lideul SAP Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369