REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un polițist local a fost amendat!

Un polițist local a fost amendat!

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1302

Un polițist local a fost sancționat de către un polițist din cadrul Serviciului Rutier Constanța, în noaptea de 30 spre 31 martie, pe motiv că acesta a refuzat să se legitimeze.

Este cunoscut faptul că Poliția Locală a intrat în subordinea Inspectoratelor de Poliție Județene, pe perioada stării de urgență. Astfel că, în noaptea de 30 spre 31 martie, un echipaj de Poliție Locală se afla în trafic și oprea autovehicule pentru a verifica declarațiile pe proprie răspundere. La un moment dat au oprit un vehicul, iar șoferul emana halenă alcoolică. Astfel că, fiind vorba de o posibilă infracțiune la regimul circulației rutiere, au solicitat sprijinul Poliției Naționale, în speță Serviciul Rutier Constanța.

A refuzat să arate cartea de identitate

La fața locului a ajuns un polițist rutier, care, potrivit informațiilor noastre, a constatat că polițistul local nu solicitase șoferului în cauză să părăsească vehiculului, așa cum este normal. Prin urmare, a trecut la întocmirea procesului verbal, în baza căruia urma să se întocmească dosarul penal șoferului care săvârșise infracțiunea, acolo unde trebuiau trecute și datele polițistului local, el fiind cel care depistase autoturismul în trafic.

Polițistul local, sancționat

Însă, se pare că în acel moment, potrivit surselor noastre, polițistul local a început să se arate deranjat, spunând că nu are cartea de identitate la el și că este suficient doar ecusonul, pe sistemul: eu nu mă legitimez în fața nimănui. Astfel că a fost sancționat potrivit legii.

Cât despre șoferul în cauză, s-au luat măsurile legale ce se impun.

Ce spun polițiștii:

Referitor la evenimentul din data de 31 martie a.c., în care au fost implicați un polițist din cadrul Biroului Rutier Constanța și un polițist din cadrul Poliției Locale Constanța, va comunicăm următoarele:

La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier.

La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză.

Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine a procedat pol rutierist. Pol locala sclavii primarului, colecteaza spaga acestuia. Niste analfabeti cu salarii cu mult peste cele 10 clase pe care le au.mai sunt si aroganti. La cat mai multe astfel de bubuieli.sa fie desfiintata POLITIA LOCALA din CT precum in alte orase
5
1
Sa o fut pe ma-sa lu Chisoiu!
2
3
Trezitiva lasati grandomania ca este nociva,ambelor institutii.
5
2
Ai ajuns sa iei spaga si de la noi,colegii tai.Nu te vom uita niciodata
2
4
Chisoiule...iei spaga numai de la cine iti convine...o sa iti vina si tie randul ...mai ai putin si o sa te vedem cum faci videochat
2
4
Politia Locala sa fie urgent desfiintata la nivel national , sunt niste arici prosti si dobitoci !
8
2
Politia locala este o struto - camila ce are "cadre" gardieni publici. Trebuie neaparat desfiintata.
9
1
Din ciclul mama prostilor este mereu gravida. Au ajuns sa se amendeze unii pe altii
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102