REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un POLIȚIST LOCAL din CONSTANȚA și-a CONTESTAT în instanță CALIFICATIVUL

Un POLIȚIST LOCAL din CONSTANȚA și-a CONTESTAT în instanță CALIFICATIVUL

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:23 3027

Un polițist local din Constanța, fiind vorba de Eugen Blănaru, este nemulțumit de calificativul primit în urma evaluării activității sale pe anul 2020. Acesta a primit punctajul de 3,40 (satisfăcător), în raport fiind consemnate mai multe probleme, între care și încălcarea normelor de conduită profesională, mod defectuos de interacțiune cu colegii. Doar că polițistul local a considerat că evaluarea nu este corectă, motiv pentru care a mers în instanță. Aici, instanța de fond i-a respins cererea, iar pe 2.12.2021 Blănaru a depus recurs.

Pe fondul cauzei pârâtul a arătat, în esență că, persoana competentă cu aprobarea raportului de evaluare a solicitat evaluatorului un raport amănunțit privind rezultatele activității desfășurate de polițistul local pentru anul 2020, iar din Raportul întocmit reies următoarele aspecte: implicare redusă în activitățile desfășurate; lipsa de asumare a responsabilității; activitate redusă de constatare a neconformităților și de aplicare a prevederilor legale; încălcarea normelor de conduită profesională; mod defectuos de interacțiune cu colegii în îndeplinirea sarcinilor de serviciu; nerespectarea programului de lucru.Pârâtul a menționat că luând în considerare acest raport, punctajul final al evaluării a fost 3,40, astfel menținându-se calificativul „satisfăcător”.

Astfel, reclamantul a menționat că în raport de această situație s-a adresat, în termen legal, cu contestație la organul emitent al acestei evaluări care și-a menținut punctul de vedere. Tot acesta a reclamat și faptul că modalitatea în care a formulat criteriile de performanță sunt o analiză psihologică a persoanei, nicidecum un mod/modalitate concret/ă și obiectiv/vă care să permită o analiză corectă, acestea putând fi întrebuințate și aplicate numai de către persoane specializate respectiv psihologi, care având pregătirea necesară își pot exprima un punct de vedere avizat.

Instanța de fond, adică Tribunalul Constanța, i-a respins cererea, astfel că Eugen Blănaru a depus recurs, care a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța pe 2.12.2021. În cauză urmează să se stabilească termenul de judecată.

Citește și: Angajații PRIMĂRIEI Constanța, nemulțumiți că le-au SCĂZUT veniturile, au PIERDUT procesul!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata lumea stie ce abuzuri fac sefii politiei local! Nu se sesizeaza nimeni?????
2
0
Conducatorii politiei locale fac numai abuzuri!
2
0
I s-a luat din bani la ordinul lui dumitru face doar abuzuriiii! Cum a ajuns director se razbuna pe oameni
2
2
Eu cand sunt de serviciu, cu CT 99 PCV fac cumparaturi la Penny,plimb neamurile,mai urmeaza sa fac taxi,doar este sat fara stapani la locala Cernavoda!
4
0
Merg pe doua fronturi
1
1
banuiesc ca e vorba despre seriful ....STEFLEA un mascarici.
6
1
noi suntem cumintei..nu facem...nimic..nimic..doar luam retributia si dormim...la greu unde??in masina de serviciu..CT-99 PCV...ce nu-i bine???
7
2
Desfiintati parazitii si preia jandarmeria atributiile!Prea sifonati bugetele locale.Dar compensati din amenzi banuiesc!
17
3
Cand dormi in post....asta iti meriti
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218