REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un poliţist şi mai mulţi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, ACHITAŢI de Curtea de Apel Constanţa

Un poliţist şi mai mulţi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, ACHITAŢI de Curtea de Apel Constanţa

Replica API 30 noiembrie 2017 | 13:51 258

Decizie definitivă!

Decizie definitivă!

Curtea de Apel Constanța a respins apelul depus de DNA Constanța, împotriva soluției date de către Tribunalul Constanța, prin care cinci persoane au fost achitate pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și complicitate. Decizia din data de 29 noiembrie este definitivă.

Amintim că, la finele anului 2015, mai multe persoane au fost trimise în judecată de DNA Constanța, fiind vorba despre Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, la data săvârșirii faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist diriginte și reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, Nicoleta Silvia Pascu Cota, administrator al unei societăți comerciale, Cosmin Tănase, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Zâna Dobre, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare și monitorizare unități farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, la data de 27 august 2015, Ștefania Claudia Tănase ar fi remis, cu titlu de mită, inculpatei, consilier cu grad profesional superior cu atribuții de control la Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuțiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecției unui punct de lucru al firmei, cu destinația „farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

De asemenea, Ștefania Claudia Tănase ar fi beneficiat de sprijinul inculpatei Zâna Dobrin și al inculpatului Cosmin Tănase care, împreună, au convenit asupra necesității remiterii mitei și a valorii aproximative a acesteia, precum și de sprijinul inculpatei Pascu Nicoleta Silvia Cota care i-ar fi procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor.

Inculpații au fost achitați de două instanțe!

Procesul de judecată și-a văzut cursul firesc și, pe 4.04.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-a achitat, pe motiv că nu există probe. ”Achită pe inculpata Tănase Ștefania Claudia- pentru comiterea infractiunii de dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata - pentru comiterea infractiunii de luare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpatul Tănase Cosmin- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpatul a săvârșit infracțiunea.

Achită pe inculpata Dobrin Zâna- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. Achită pe inculpata Cota Pascu Nicoleta Silvia- pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, întrucat nu există probe că inculpata a săvârșit infractiunea”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu a fost definitivă și DNA e depus apel, la fel și cei trimiși în judecată. Pe 29 noiembrie anul curent, Curtea de Apel Constanța a respins contestația depusă de Direcția Națională Anticorupție, S.T. Constanța. Decizia este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Procurorii nu sunt magistrati, sunt pe aceeasi pozitie procesuala cu avocatii! Avocatii raspund in activitatea lor, iar procurorii nu, dupa ce nenorocesc vieti si familii! Trebuie rezolvata cat mai repede problema raspunderii procurorilor, dar si a statutului acestora! De asemenea sa raspunda retroactiv pentru toate abuzurile comise, inclusiv faptul ca lucreaza mana in mana cu presa si ii fac pe unii oameni vinovati fara sa se pronunte o instanta!
29
0
DNA ia UE din ce in ce mai mult ceea ce este minunat. Kodruta si sclavii sai sa dispara din magistratura, au distrus oameni nevinovati.
33
3
Acum procurorul care a instrumentat dosarul plateste toate daunele persoanelor cercetate abuziv? Procurorul mai este si seful DNA Constanta. Cate dosare de acest gen iau fost intoarse sau solutii de achitare sau dat ?
36
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614