REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un popă beat la volan s-a dat peste cap cu maşina şi a ajuns în cătuşe la spital

Un popă beat la volan s-a dat peste cap cu maşina şi a ajuns în cătuşe la spital

Replica API 1 februarie 2013 | 00:00 218

Beţivanul, tare-n gură: "Să moară mă-ta! Eşti prost!"

Beţivanul, tare-n gură: "Să moară mă-ta! Eşti prost!"

Părea un om integru, dar a şocat o ţară întreagă. Este vorba despre un preot constănţean şi consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, dar protagonist al unui accident spectaculos! Trei autoturisme marca Skoda, Ford şi Audi A4, au fost şifonate, joi, 31 ianuarie a.c., din cauza unui "slujitor al Domnului", aflat la un pas de comă alcoolică. Era atât de beat încât cuvintele le pronunţa de-a valma. Întrebat cât a băut, răspunsul lui a fost pe măsura paharelor consumate: "Să moară mă-ta! Eşti prost!". Facem precizarea că autoturismul şoferului băut a reuşit "performanţa" de a se întoarce cu roţile în sus, provocând şi tamponarea altor două autoturisme. Poliţiştii spun că bărbatul, care circula pe contrasens cu viteză, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit puternic de două maşini care circulau în mod regulamentar. Evenimentul a avut loc pe bulevardul 1 Mai din Constanţa.

Poliţiştii au demarat o anchetă şi la etilotest verdictul a fost cât se poate de clar: 0,96% mg/litru alcool pur în aerul expirat. Tot în urma verificărilor s-a mai constatat şi faptul că şoferul băut locuieşte în Eforie. În maşina sa, un Audi A4, pe banchetă, a fost găsită o sutană şi câteva obiecte bisericeşti. Preotul, pe nume Valeriu Roman, nu a recunoscut nici o clipă că ar fi comis vreo ilegalitate. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, pentru analize. Şi acolo preotul a făcut circ, deşi abia se mai ţinea pe picioare, iar haina neagră îi era plină de ... "aghiasmă". A refuzat să i se recolteze probe biologice, iar poliţiştii s-au văzut nevoiţi să-i pună cătuşele. În cele din urmă acesta a recunoscut că este "slujitorul Domnului": "Sunt preot, dar degeaba sunt!". Turmentat bine, Valeriu Roman nu şi-a putut explica ce căuta joi seara în maşina poliţiştilor. Tot la spital au mai ajuns, din cauza lui, şi alţi doi copii, de 6 şi 9 ani, pasageri în autoturismul Ford.

IPS Teodosie s-a lepădat de popa beţiv: nu-l mai lasă să slujească

Oamenii din Eforie îl ştiu ca pe un bun creştin, de altfel şi apropiaţii, care nu-şi pot explica gestul său. Joi, la scurt timp după "isprava" lui Valeriu Roman, Arhiepiscopia Tomisului a transmis printr-un comunicat, remis redacţiei "Replica", faptul că Valeriu Roman şi-a pierdut calitatea de preot slujitor: "Permanenţa Consiliului Eparhial, convocată în regim de urgenţă, a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituţiei noastre. De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului condamnă comportamentul acestuia din timpul anchetei pe care poliţia o desfăşoară. Suntem alături de persoanele care au avut de suferit de pe urma acestui accident şi sperăm în însănătoşirea lor cât mai rapidă". Menţionăm că până joi preotul Valeriu Roman slujea la Biserica Sfântul Mina, situată pe malul Lacului Tăbăcărie din municipiul Constanţa. Preotul este la prima abatere, susţin oamenii legii, dar asta nu l-a ajutat deloc. Aşa că i-a fost ridicat permisul de conducere, iar acum este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cazul nu este singular

Tot în atenţia poliţiştilor a ajuns şi un preot din Vaslui. Şi pe el l-a pus necuratul să bea şi să se urce la volan, iar apoi n-a scapat de poliţişti nici cu rugăciuni, nici cu înjurături. Le-a încercat pe amândouă, când a fost pus să sufle în fiolă. Dar fără efect. Unsul Domnului a făcut un scandal monstru, la fel ca preotul din Constanţa, şi până la urmă s-au ales cu dosare penale.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367