REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un preot și-a cusut buzele, în semn de protest față de suprimarea informațiilor științifice despre schimbările climatice. VIDEO

Un preot și-a cusut buzele, în semn de protest față de suprimarea informațiilor științifice despre schimbările climatice. VIDEO

Replica API 4 august 2021 | 08:58 1280

Un preot și-a cusut buzele pentru a protesta împotriva „suprimării” științei climatice în mass-media controlată de mogulul conservator Rupert Murdoch, investitor la publicațiile The Sun, The Times, Fox News și The Wall Street Journal.

Sursa foto: Twitter

Reverendul Tim Hewes, în vârstă de 71 de ani, a desfășurat ieri actul simbolic în afara biroului News UK din centrul Londrei, conform Euronews, citată de antena3.ro.

Spațiul găzduiește segmentul britanic al imperiului global de știri controlat de Murdoch- News Corps.

Într-un videoclip lansat pe YouTube, Hewes îl numește pe Murdoch un „negaționist, ipocrit și înapoiat cu privire la schimbările climatice” și spune că magnatul media are influență asupra guvernelor, ceea ce a dus la lipsa unor acțiuni semnificative asupra crizei climatice.

Alături de Hewes, a fost și un preot al Bisericii Angliei din Eparhia de Oxford , Mark Coleman, în vârstă de 62 de ani.

Hewes spune că „cusutul buzelor este un act de disperare” făcut de cei care sunt „nespus de frustrați” că nu sunt auziți.

„Există nenumărate persoane în întreaga lume care sunt fără voce și suferă din cauza situației de urgență climatică”, explică Hewes.

„Știința și adevărul schimbărilor climatice au fost dezactivate, iar cei care suferă nu sunt auziți. Rupert Murdoch a făcut asta. A dezactivat știința studiului de climă la fel de sigur ca și cum și-ar fi cusut singur buzele.

ATENȚIE, VIDEO ȘOCANT!

Îmi croiesc buzele pentru a demonstra dezastrul teribil și violent pe care acțiunile lui Murdoch l-au făcut asupra lumii și pentru a face vizibil în mod simbolic acest adevăr”, adaugă el.

Scopul său a fost să tragă un semal de alarmă pentru „suprimarea observațiilor științifice bazate pe dovezi, revizuite de mii de oameni de știință preeminenți de pe tot globul”.

El este fotografiat ținând o pancartă pe care scrie: „Murdoch - cel mai distructiv om din istoria planetei?”

După două ore, Hewes și-a încheiat protestul și și-a scos cusăturile.

Mișcarea se pregătește pentru o demonstrație coordonată numită „Rebeliunea imposibilă”, începând cu 23 august.

Hewes nu este străin de acțiunile climatice, fiind închis în martie 2020 timp de 14 zile pentru că s-a legat de mobilierul la Curtea Magistraturii din Londra, ca parte a aceluiași grup de protest.

Rupert Murdoch

Murdoch este un om de afaceri american născut în Australia și proprietarul a sute de publicații naționale și internaționale din întreaga lume.

Acesta investește activ în publicații cu renume precum The Sun și The Times sau Fox News și The Wall Street Journal.

Mogulul mass-media stabilește tonul editorial pentru o mare parte din publicațiile populare de mass-media la nivel mondial.

Cu o valoare netă a averii de 22,4 miliarde de dolari (18,8 miliarde de euro) începând cu 2021, Murdoch este a 31-a cea mai bogată persoană din Statele Unite și a 71-a cea mai bogată persoană din lume.

Murdoch a declarat acționarilor News Corp în noiembrie 2020 că compania nu neagă schimbările climatice.

"Nu negăm schimbările climatice. Nu suntem negaționiști", a spus el comisiei.

Dar compania continuă să se confrunte cu critici grele cu privire la lipsa de raportare a mediului în general, în special acoperirea incendiilor devastatoare din Australia, de vara trecută.

Fiul lui Murdoch, James, a părăsit consiliul în luna iulie al aceluiași an, susținând că ar fi fost dezamăgit de climatul negaționist prezent în companie.

„Murdoch a ridiculizat și a încercat să discrediteze avertismentele unor agenții umanitare foarte apreciate și a activiștilor pentru mediu”, spune Hewes.

Hewes solicită o recunoaștere și o discuție onestă cu privire la impactul catastrofal pe care Murdoch și News Corps l-au avut asupra abordării defalcării climatice.

El crede că organizația media ar trebui să fie „judecată pentru rolul ei în distrugerea vieții pe planeta noastră”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au mintea prea odihnita
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367