REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un prim suspect arestat în Cazul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump

Un prim suspect arestat în Cazul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:00 811

Un suspect a fost arestat după trimiterea unui plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump, au anunţat duminică autorităţile, notează AFP preluat de agerpres.

"Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York", a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care uneşte Canada de statul New York. "Ancheta este în curs", a adăugat el.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării, potrivit mai multor media americane.

Un responsabil guvernamental a precizat pentru agenţia France Presse, sub protecţia anonimatului, că luni este prevăzută trimiterea femeii în faţa unui judecător.

Presa americană a făcut cunoscut sâmbătă că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN.

Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada.

Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington.

Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367