REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un primar din judeţul Constanţa s-a urcat de unul singur pe un utilaj, la deszăpezire!

Un primar din judeţul Constanţa s-a urcat de unul singur pe un utilaj, la deszăpezire!

Replica API 14 februarie 2018 | 14:00 575

Precipitaţiile căzute în ultimele zile în judeţul Constanţa au dat ceva bătăi de cap autorităţilor, deşi nu au fost însemnate cantitativ. Mai greu a fost în mediul rural, unde zăpada şi vântul la un loc au făcut ca unele autovehicule să iasă de pe carosabil, altele să piardă direcţia şi să se rătăcească pe câmp. Unii primari din judeţ au trecut la treabă, în timp ce alţii au aşteptat, pur şi simplu, să treacă de la sine valul de vreme rea.

Un exemplu bun în această situaţie îl reprezintă primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoş, cel pe care, cu alte ocazii, l-am criticat, asta pentru a nu se înţelege că suntem subiectivi. Primarul de Cobadin nu a aşteptat nici să treacă viitura, nici să vină alţii să-i cureţe ograda. Pur şi simplu s-a urcat în cabina unui utilaj cu lamă şi s-a apucat, de unul singur, să cureţe zăpada şi gheaţa din centrul localităţii şi de pe unde a mai putut.

„Am dat prin cu lama prin centru pentru zăpada nu a fost multă, dar s-a topit şi, neavând scurgere, tot centrul localităţii era o baltă, apă amestecată cu zăpadă. A trebuit să o strângem ca să dispară mai repede. Ne-au cam încurcat maşinile, sunt foarte multe maşini parcate prin centru. Fiind vorba despre sâmbătă, duminică şi luni, zăpada nefiind mare, nu a fost nevoie de intervenţie, pentru că şi drumurile naţionale au fost curate. Dacă zăpada este curăţată, iar a doua zi este cald, şoseaua se usucă repede.

A fost foarte bine, pentru că oamenii nu aveau cum să umble prin centru, să meargă la magazin, la farmacie sau pe unde mai au nevoie. A trebuit să curăţ zăpada de pe drumul care mergea la dispensar, în curtea acestuia, pentru că vin pacienţi acolo cu maşinile şi trebuia să fie curat, spre şcoală, pentru că cei de la Drumuri Naţionale au făcut ei cât au făcut, dar trebuia lărgită strada pentru ca microbuzele să poată opri în staţii”, ne-a declarat primarul Cornel Cocoş.

Tot el ne-a precizat că, chiar şi în aceste condiţii, tot şi-a auzit vorbe de la unii oameni din localitate, greu de mulţumit. Întrebat cum de s-a urcat chiar el pe un asemenea utilaj, primarul ne-a precizat că din plăcere.

„Nu e nici o problemă că m-am urcat eu pe utilaj. Dacă mie îmi place...Avem un utilaj nou, cu o lamă lungă de 3,20 metri, cu cauciuc dedesupt, care curăţă asfaltul şi lasă perfect curat, ca o lamă de ştergător, unde este şoseaua bună. Sperăm să putem repara şi şoselele, ca să nu mai avem probleme şi discuţii. Ştiţi cum sunt oamenii care întreabă „de ce faceţi numai centrul?” Fiecare consideră că strada lui este cea mai importantă. Acum e totul bine, şoseaua e uscată”, ne-a mai declarat primarul Cocoş.

După cum precizam într-un material publicat recent în „Replica”, în comuna Cobadin vor fi reabilitate, înncepând din această perioadă, opt kilometri de străzi şi drumuri, cu bani europeni. Firma care a câştigat licitaţia este SC Asfalt Dobrogea SRL, aparţinând constănţeanului Grigore Comănescu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decat sa angajeze pe altu pe utilaj mai bine ia el banii si asa nu face nimic pe la birou
5
0
Si care e problema daca se plimba cu utilaju am avut primari care nici nui vedeai iarna pe afara sau macar sa mearga pe bicicleta si daca nu stiai omului ii place meseria si de tractorist...daca statea la in birou spuneai ca nu iese afara
0
4
Daca ai o problema in prmariei si ai nevoie de o semnatura a primarului, nu e de gasit.El se plimba cu tractorul sau e la Condrea la baut.Cei care te-au ales au crezut ca aleg un primar nu un tractorist.
5
1
Cu asa utilaj as curata si eu ,,ghiata"
1
1
Gheata, gheturi adj.invar conf dex apa aflata in stare solida in urma inghetarii fituica de tot rasul
3
1
A comis infractiunea de Conducere a unui auto pe drumurile publice avand un permis de conducere necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv !!! Alo , POLITIA CIRCULATIE ... nu va sesizati din oficiu ?!?
9
9
La primaria Costinesti nu se poate vorbi de actiune ! Actiunea de baza a primarului Betiv Cristea Traian este cate sticle goleste pe zi ! El conduce si in stare de ebrietate doar masina primariei ca sa mearga acasa nu putem vorbi de urcat pe vreun utilaj de dezapezire,pentru astfel de activitate are pe slugile fratii Balan care sunt platiti din banul public prin contractele incheiate cu primaria pentru diferite prestari de servicii.Paraindaratul nu a disparut la Costinesti mocneste prin contractele incheiate cu aceste slugi cuminti,ascultatoare,tacite!
13
0
"Ghiata" e in capul tau Daniele
6
0
bravo dl primar, la noi la taranoaia, la Constanta, nu avem initiative decit pentru unii de aceeasi etnie
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218