REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un procuror constănţean participă în calitate de expert EEA în cadrul misiunii de evaluare a Poloniei pe partea de mediu

Un procuror constănţean participă în calitate de expert EEA în cadrul misiunii de evaluare a Poloniei pe partea de mediu

Replica API 12 iunie 2018 | 00:00 311

Raportul care va fi întocmit la finalul vizitei va fi înaintat la Bruxelles

Raportul care va fi întocmit la finalul vizitei va fi înaintat la Bruxelles

Teodor Niţă

Polonia, care în urmă cu câtva timp anunţa că declară război “mafiei deşeurilor” – cea care este suspectată că incendiază gropile de gunoi din această ţară este gazda vizitei misiunii reprezentanţilor Agenţiei Europene de Mediu (European Environment Agency - EEA), care funcţionează în subordinea Consiliului Europei. EEA aplică politicile Uniunii Europene, conform cărora este primordială protejarea mediului înconjurător.

Începând de luni, 11 iunie şi până pe 15 iunie inclusiv, o echipă de 4 experţi în probleme de mediu (prevenirea şi combaterea crimelor/ infracţiunilor asupra mediului înconjurător) se află în Polonia. Experţii vor verifica situaţia unor gropi de deşeuri şi nu numai, efectuând vizite şi cercetări la faţa locului, în colaborare cu organele competente din Polonia (inclusiv structuri ale Poliţiei). La final, va fi întocmit un raport care va fi înaintat la Bruxelles – şi care va curpinde prezentarea situaţiei reale din Polonia pe partea de respectare a normelor UE în ceea ce priveşte condiţiile de mediu.

Important de menţionat este că din această delegaţie face parte şi un expert din partea României - situaţie onorantă pentru ţara noastră. Este vorba despre procurorul constănţean de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, Teodor Niţă. Deplasarea acestuia are loc la invitaţia forurilor europene şi este avizat prin ordin al procurorului general. Constănţeanu va lucra în aceste zile la evaluarea situaţiei privind problematica de mediu din Polonia alături de alţi 3 experţi din Italia, Irlanda şi Polonia.

Urmează ca şi România să fie verificată în acelaşi mod, în luna octombrie a anului în curs.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367