REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un profesor de la Academia NAVALĂ cerea pungi cu NUROFEN. Negocierea se făcea „faţă în faţă” sau pe whatsapp

Un profesor de la Academia NAVALĂ cerea pungi cu NUROFEN. Negocierea se făcea „faţă în faţă” sau pe whatsapp

Replica API 16 noiembrie 2016 | 13:44 673

Dosar la DNA pentru MITĂ!

Dosar la DNA pentru MITĂ!

Două cadre didactice de la Academia Navală Mircea cel Bătrân sunt cercetate de către procurorii DNA, sub control judiciar. Este vorba despre Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu, acuzaţi de luare de mită. Potrivit informaţiilor noastre, Iulian Antonescu nu cerea numai bani. Spre exemplu, unor studenţi le-a solicitat să-i cumpere medicamente (cum ar fi cutii cu Nurofen). De menţionat este şi faptul că avea mare grijă şi le cerea studenţilor să nu discute la telefon, ci doar faţă în faţă, iar în cazuri extreme pe whatsapp.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 noiembrie 2016, faţă de inculpaţii Iulian Antonescu, cadru didactic în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa (A.N.M.B.), cu privire la săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită şi Camelia Ciobanu, cadru didactic tot la Academie, cu privire la săvârşirea a 2 infracţiuni de luare de mită. În ordonanţele procurorilor militari se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează că, în cursul lunii septembrie 2016, cei doi, în calitate de cadre didactice, au primit de la mai mulţi studenţi sume de bani cuprinse între 200 lei şi 200 euro sau alte foloase necuvenite. Spre exemplu, Antonescu a cerut chiar şi medicamente, unii studenţi fiind nevoiţi să meargă cu punga plină de cutii cu Nurofen.

De asemenea, se ferea foarte tare, acesta fiind motivul pentru care nu vorbea niciodată la telefon despre toate aceste chestiuni, ci doar faţă în faţă, iar în cazuri extreme pe whatsapp. „Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenţilor respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susţinute în perioada august - septembrie 2016”, au precizat procurorii. Amintim că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii situate în judeţul Constanţa, din care trei locaţii sunt situate în sediul Academiei Navale, restul reprezentând domiciliile unor persoane. Mai mulţi studenţi şi profesori au fost dus la audieri, care au durat până seara.

Potrivit unor surse, Iulian Antonescu a fost filat vreo 3 luni înainte de percheziţii. Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpaţi trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la I.P.J. Constanţa - Serviciul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului militar; să nu ia legătura cu persoanele menţionate în ordonanţele procurorilor militari şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nicio cale; să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârşit faptele, respectiv cadru didactic la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Celor doi inculpaţi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Liliana CHIRU, Mihaela Ungureanu

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/mascatii-la-academia-navala-toti-profesorii-de-matematica-suspectati-ca-au-luat-mita-exista-filmari-studentii-au-recunoscut-297190/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Ciobanu credea ca umblu cu manarii in facultate. Se pare ca nu eram eu. Ne vedem la master, asa era vorba, sa ma prindeti acolo pacat ne vedem la vorbitor . Lasa ca scrieti o carte despre triunghiul sferic si scapati mai repede. Promit sa va aduc portocale. Si un sfat sa nu va exercitati autoritatea cum faceati in facultate ca va fac aia buzunar la gat si nu ca sa ascundeti spaga. Va pup doamna Ciobanu. Salutari din libertate.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614