REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un PROXENET ducea MINORE în ITALIA, pe care le vindea apoi pentru PROSTITUŢIE

Un PROXENET ducea MINORE în ITALIA, pe care le vindea apoi pentru PROSTITUŢIE

Replica API 12 decembrie 2020 | 00:00 6307

George Eugen Melinte a fost condamnat în anul 2015, în Italia, la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de: încăierare; omor; detenție ilegală și port de arme în loc public; facilitarea și exploatarea prostituției. Pe rolul Curții de Apel Constanța se află soluționarea cauzei având ca obiect recunoașterea Sentinței penale nr. 1690/15 din data de 25.11.2015 pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Brescia - Italia la data de 09.04.2016 (hotărâre judecătorească rămasă definitivă) prin care s-a dispus condamnarea inculpatului și executarea pedepsei aplicate de către aceasta într-un penitenciar din România.

George Eugen Melinte, originar din Constanța, a racolat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze în Italia, dar a participat şi la un atac armat tot acolo. A ajuns şi în atenţia autorităţilor bihorene, întrucât de acolo racola minorele, pe care ulterior le vindea unor albanezi. George Eugen Melinte a mai fost prins de oamenii legii constănţeni şi în decembrie 2013, ulterior fiind eliberat.

Cum acționa inculpatul

Inculpatul - Eugen George Melinte, fost Cerghez, fost Jecu, împreună cu Engin Daistan, au racolat mai multe tinere pe care le obligau să se prostitueze în zona Brescia - Peschiera del Garda. După ce-şi făceau treaba cu ele, le vindeau unor albanezi, care le supuneau aceloraşi tratamente. În plus, cei doi urmăreau şi minorele date dispărute de familii, luau legătura cu ele şi le ajutau să plece din ţară, cu acte false, dar în schimb ele trebuiau să se prostitueze. În 2006, aceeaşi grupare, condusă de Melinte, a fost implicată într-un incident armat în Italia, în urma căruia un cetățean albanez a fost ucis.

Ce a spus instanța

Curtea a constatat că în cauză sunt îndeplinite cerințele impuse de art. 167 alin.1 lit. a, b, c, d și e din Legea nr. 302/2004 pentru recunoașterea hotărârii de condamnare pronunțată de autoritățile judiciare italiane, în condițiile în care hotărârea de condamnare este definitivă și executorie, faptele pentru care a fost condamnat George Eugen Melinte constituie infracțiuni și pe teritoriul României și ar fi angajat tragerea acestuia la răspundere penală. Persoana condamnată este cetățean român și a fost de acord cu transmiterea certificatului și a hotărârii judecătorești în vederea recunoașterii și efectuării transferului într-un penitenciar din România.

În baza art.166 alin.6 lit. instanța a dispus transferarea din Penitenciarul Bergamo din Italia într-un penitenciar din România a persoanei condamnate în vederea continuării executării pedepsei de 15 ani închisoare (5.475 zile).

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca are 4-5 copii ea 5 ani ,unu care duce femei la produs si vinde prafuri scapa,oare ce trag pe nas judecatorii si procurorii nostrii,ca pensii speciale au.
5
0
Ca poate mai prinde un psd la putere si iese repede
1
3
puneti mina pe el si scopitil facetil eunuc
2
1
Pe.geo asta si pe state ii futea tata cand vroia pula lui de smecher SEDAN mondialul
3
3
Cine nu sponsorizeaza ajunge ca domnul din imagine.Cati rechinii din Cernavoda au fost arestati sau urmariti penal???
8
1
Sugaciu asta nu a condus nimic a fost o iuda si fata de cei ve i-au parat curul....rablap
1
1
Un fel de Proxenenti.
7
1
Sa iti iau mortii si vii in pula, mancate ar viermii pe tine si ce mai ai drag
2
7
A votat hAUR...
7
4
solutia este evidenta. Barbatii sunt programati genetic sa tufa pana la varste inaintate. Cineva trebuie sa le satisfaca nevoia. asa este de la prima maimuta. Bordelurile sunt sigura solutie, sa functioneze ca societati reglementate verificate etc.
8
2
E mai mare pacatul sa cheltuie staul si bani cu asta in penitenciar... mai bine dezmembrat si donate organele la oamenii nevoiasi... l-as decapita pe scursura asta umana!
13
1
Este si una Nicoleta Firuta care sta la casa cu lei tot asa se ocupa cu proxenetism are 2 fete care produce pentru ea
5
1
Ca coleg ii lui Dinca vor prospaturi macar un sejur de 3-6 luni.
4
1
Sunt fratii Marin Valentin zis Ciuti care le da,,clasa " tuturor pestilor au vandut doua minore in Germania si acum are opt fete la produs dar politia 0 informatii despre ei. Asa ca traiasca mafia din Navodari !
8
1
In general in intreaga lume , legile sunt foarte blande cu asemeanea specimene . Doar pentru o simpla victima ar fii trebuit sa fie omorat . Nu merita sa traiasca nemernici care distrug suflete nevinovate . Eu ias face scapati si impuscati ca sa nu le acird nici o sansa .
7
2
renumite, care se descopera de catre alte tari si putin de savantii nostrii si atunci cu mult tam tam dupa multi ani!
4
1
FRATI GEAMBASU ION SI ADRIAN SUNT PROXENETI DE MESERIE SI TRAFICANTI DE DROGURI VAND MINORE IN ITALIA SI ANGLIA,SA VA MANANCE CANCERUL TOATA FAMILIA SA ARDETI IN CASA CA SOBOLANI !!!
16
3
Sa faci laba Iancule cu manutele-alea doua!
6
4
Ce va mirati? Si Replica are o rubrica care se numeste Tentatia Zilei. Ce rol are ea?
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102