REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un PSIHOLOG de la Liceul din Mihail Kogălniceanu a continuat să vină la şcoală, chiar dacă avea COVID

Un PSIHOLOG de la Liceul din Mihail Kogălniceanu a continuat să vină la şcoală, chiar dacă avea COVID

Replica API 14 octombrie 2020 | 23:24 7480

ACUZAŢII

ACUZAŢII

Un val de acuzaţii au fost lansate la adresa Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu”. Un cadru didactic ar fi fost infectat cu noul coronavirus şi, deşi conducerea ar fi ştiut acest lucru, profesorul ar fi continuat să ţină orele fizic, în sălile de curs. În prezent, liceul din localitatea Mihail Kogălniceau se află în scenariul II. Acesta presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre psihologul şcolar care ar fi continuat să vină la cursuri, cu toate că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta ar fi intrat în contact atât cu ceilalţi profesori, cât şi cu elevii, dar situaţia ar fi fost muşamalizată de teama ca unitatea de învăţământ să nu treacă în scenariul III. Mai mult decât atât, celelorlalte cadre didactice nu li s-ar fi adus la cunoştinţă situaţia psihologului şcolar.

“Totul ascunde… ”

Surse din cadrul unităţii de învăţământ au declarat pentru reporterii Replica faptul că situaţia pshiologului şcolar este ţinută ascunsă de către directorul liceului, deşi cadrul didactic ar fi intrat în contact cu numeroşi elevi.

“În liceu există un caz confirmat de COVID-19 în rândul cadrelor didactice, mai exact psihologul şcolar. Directorii nu vor să anunţe celelalte cadre pentru a nu trece şcoala în scenariul 3, online. Psiholoaga a intrat în contact cu toate cadrele didactice şi cu numeroşi elevi, are test confirmat pozitiv, dar totul se vrea a fi uitat printre directori, aceştia nespunându-ne situaţia într-un consiliu profesoral, aşa cum era normal. Totul se ascunde!!! Este anormal. Învăţăm în schimburi, cate 700 de persoane pe zi”, au precizat sursele.

Ce spune directorul unităţii de învăţământ

Directorul Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” a confirmat pentru reporterii Replica apariţia unui caz de Covid în rândul profesorilor ce predau în instituţie. “În cursul zilei de astăzi am fost anuntaţi că doamna psiholog a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Doamna era din weekend acasă, ea nu vine la noi decât o dată pe săptămână. Contactul cu elevii este unul redus, grupele de elevi cu care a intrat în contact vor sta două săptămâni acasă, vor face orele online. Informaţia pe care o aveţi este eronată pentru că doamna psiholog, în momentul în care s-a simţit rău, a fost la medicul de familie care i-a recomandat testul. Când a ieşit rezultatul, profesorul ne-a anunţat că este pozitiv. Dumneaei ar fi trebui să fie la şcoală astăzi, la ore, dar i-am spus să rămână acasă. Începând de marţi, cu o săptămână în urmă, dumneaei nu a mai avut contact cu elevii şi cu profesorii din şcoală”, a mai explicat directorul liceului.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum putem sa trimitem linistiti copiii la scoala cand stim ca profesorii care au intrat in contact cu dna psiholog nu au fost contactati de DSP si nu au fost trimisi sa stea in izolare?
0
1
Muie pnl. Muie isj, ca e plin de curve. Muie sorina, ca-ti place s-o sugi.
1
2
Cum, in localitatea cu cel mai bun primar, Belu si cea mai buna directoare-inspectoare generala Petre, asa ceva? Vaai. Un liceu imputit, care pute a pisat, cu veceuri turcesti. Dar nu e nimic. Directoarea are toate sansele sa ajunga inspectoare. Prostul de Mihai Sorin vrea deputat si o lasa pe Petre generala, asa ca, se face loc pentru directoare! Votati PNL! AVETI CE MERITATI!
1
5
Jos hotii betiva pnlista trebuia muresan ales
1
8
Inspectorii si directorii sunt pusi politic.
4
2
comentariu
1
3
de raceala nu scapa nimeni
3
4
Lasa ca de azi va da spor pentru risc de infectare si o sa votati toti cu PNL. Si mata cred ca e mai taranca si mai nespalata.
4
4
Bineinteles ca toata lumea ii doreste sanatate colegei tale,dar daca a stiut ca are COVID si ajutata de directoare a continuat sa vina la scoala si colega ta si directoarea trebuiesc date afara din invatamant,nu trebuia sa faca asa ceva mai ales acum cand foarte multe spitale din tara numai au locuri pentru bolnavi COVID care tot vin si vin si numarul infectatilor nu scade.
6
2
Bineinteles ca ii uram sanatate dnei! Problema este daca cineva care se stie confirmat pozitiv ,nu sta acasa. Problema este daca nu se face o ancheta pt a se stabili persoanele care au intrat in contact cu dansa.Nu e vina nimanui ca se imbolnaveste,dar dupa aceea ,trebuie sa ne supunem unor norme benefice tuturor.Toata lumea merita sa fie informata,atat pt binele propriu,cat si al celor din jur.Pe undeva...cineva care ar trebui sa faca anumite anchete epidemiologice...greseste.De ce?
6
1
Cat de mult a decazut acest ziar! Cum sa publici o astfel de stire? Si care este problema? Este singurul liceu unde a fost gasit un bolnav covid?
10
6
Sanatate multa colegei noastre si recuperare grabnica! - cred ca asta este cel mai important....
9
2
E continuarea campaniei electorale
3
0
ISJ este in campanie electorala de 2 luni. ISJ si prostanacul sorin mihai se pisa pe toti profesorii si pe toti directorii. Floriana aduce din kogalniceanu totate tarancile nespalate si le pune directoare. Lic din kogalniceanu este o cocina imputita. Scroafa de floriana e fost directoare 6 ani acolo. Boastanul ala gol cere e sef la ISJ vrea sa fie parlamentar PNL. Mai voteaza dracu PNL. Nici un prof nu mai voteaza PNL. Sa va ia DNA pe toti.
8
11
Dar despre cei 3 fotbalisti de la academia hagi care invata la podaru si sunt covid pozitivi, nici o vorba in presa sau la isj?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218