REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un puşti de 18 ani şi-a distrus viaţa: a ucis un tânăr în bătaie, la Eforie

Un puşti de 18 ani şi-a distrus viaţa: a ucis un tânăr în bătaie, la Eforie

Replica API 12 decembrie 2012 | 00:00 1255

Scandal în bar, de la o prostie

Scandal în bar, de la o prostie

Scandalul din barul de la Eforie s-a lăsat cu urmări grave. Victima, Andrei Soroceanu, a murit la spital în cursul zilei de marţi, orele 12.00, iar dintre cele aproximativ 15 persoane audiate, a fost reţinut un tânăr de 18 ani, din Eforie, Marius Costache, el riscând acum 20 de ani de puşcărie. Se poate concluziona că, de la un conflict izbucnit practic din nimic, două familii sunt acum distruse.

Tânărul de 22 de ani, Andrei Soroceanu, din Agigea, care a ajuns în stare comatoasă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a fost implicat într-o altercaţie într-un bar din Eforie Nord, a decedat. Potrivit cadrelor medicale, inima băiatului a încetat să mai bată marţi, la orele 12.00, starea acestuia de sănătate fiind extrem de gravă de când a fost internat pe Reanimare. În ceea ce priveşte agresorul, este vorba despre Marius Costache, de 18 ani, din Eforie Nord, elev al Liceului CFR, care a fost reţinut iniţial pe bază de mandat, iar apoi a fost prezentat cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Instanţa a încuviinţat solicitarea. Celelalte aproximativ 14 persoane implicate în scandal sunt cercetate în stare de libertate. Reamintim că spiritele s-au încins de la un lucru de nimic, însă, cum câteva pahare de alcool pot accentua gravitatea evenimentelor, s-a ajuns la pumni şi picioare, ce au avut urmări grave, precum spitalizarea unuia dintre bătăuşi. Mai exact, este vorba de un tânăr de 22 de ani, Andrei Soroceanu, din Agigea, care a ajuns în stare critică la spital după ce a fost ciomăgit bine de tot într-un bar din Eforie Nord. Totul a pornit de la un incident banal: unul dintre tineri a intrat peste un altul, din greşeală, în toaleta localului. De aici, a început un adevărat scandal, urmat de o bătaie generalizată. Întrucât tinerii se aflau în stare avansată de ebrietate, au apelat şi la alte arme, precum o piatră, care s-a oprit chiar în pieptul lui Andrei Soroceanu. Lovitura fiind una puternică, acesta s-a dezechilibrat şi s-a lovit puternic cu capul de ciment, fiind transportat la spital în stare comatoasă.

Iată ce zice Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa

"În seara zilei de 10 decembrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Costache Sebastian - Marius, în vârstă de 18 de ani, din oraşul Eforie Nord, care a fost învinuit iniţial pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, iar în prezent este cercetat pentru omor calificat, întrucât victima infracţiunii a decedat. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat ca stare de fapt că, în noaptea de 08/09 decembrie 2012, în jurul orelor 23:00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din oraşul Eforie, iar celălalt din comuna Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul oraşului Eforie Nord. Cei doi tineri şi-au chemat fiecare câţiva prieteni în sprijin, iar la scurt timp a izbucnit o altercaţie între cele două grupuri, unul din Eforie Nord, iar celălalt din Agigea, când cvasitotalitatea participanţilor s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele şi şi-au provocat leziuni superficiale. În cursul altercaţiei respective, inculpatul a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni în zona capului pe victima S.A., în vârstă de 22 de ani şi i-a provocat un grav traumatism cranio-cerebral, cu fractură craniană şi hemoragie meningee. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei neurochirurgicale de urgenţă, însă, cu toate îngrijirile acordate, la data de 11 decembrie 2012, orele 12:15 a decedat în spital, fără a-şi reveni din starea comatoasă (...)", se arată în comunicatul Parchetului.

Prietenii tânărului decedat au vrut răzbunare

Facem precizarea că, în cursul zilei de ieri, Poliţia a fost în alertă maximă. Motivul: prietenii tânărului care a murit urmare a altercaţiei din barul de la Eforie aveau de gând să se răzbune. Oamenii legii au prins însă de veste, aşa că în Eforie au fost luate măsuri de siguranţă. "Se patrulează în zona în care se presupune că ar veni, în căutare de răzbunare, mai mulţi tineri din Agigea, prieteni cu băiatul care a murit", au spus, ieri seară, reprezentanţi ai IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo imi place stirea si nu mai criticati
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614